NHL: szétlövéses Toronto-siker 105 491 néző előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.01. 23:07
null
Kilátás a felső sorokból (Fotók: Reuters)
A Toronto Maple Leafs jégkorongcsapata nyerte meg a 2014-es Winter Classicot az NHL-ben, miután szétlövéssel záruló mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Detroit Red Wingset. A találkozót 105 491 néző látta a helyszínen, az Ann Arbor-i Michigan Stadionban, ez világrekord. A játéknap másik mérkőzésén is vendéggyőzelem született: a Tampa Bay két góllal bizonyult jobbnak vendéglátójánál, a Vancouvernél.

 

A jégkorongmérkőzésekre vonatkozó eddigi világrekordot 2010-ben, egy egyetemi összecsapáson jegyezték fel, szintén a Michigan Stadionban. Akkor 104 173 néző szurkolt a helyszínen.

A szabadtéri mérkőzések minden „szépségét” megtapasztalhatták a részt vevő felek, hiszen végig intenzív hóesésben és szélben kellett játszaniuk. A gól nélküli első harmad után Daniel Alfredsson találatával a Detroit szerezte meg a vezetést, de a Toronto James van Riemsdyk és Tyler Bozak révén fordított. A hosszabbítást Justin Abdelkader góljával harcolta ki a Detroit, amely így nem maradt pont nélkül.

A ráadásban nem született gól, a szétlövésben pedig a Red Wingsből csak Pavel Dacjuk talált be, míg a kanadai csapatból Joffrey Lupul és Bozak is jól célzott.

Tyler Bozak győztes gólja
Tyler Bozak győztes gólja

 

Gól nélküli első harmadot követően, a második felvonás második felében megsorozták egymást a felek Vancouverben, ám ebből a vendég Tampa Bay jött ki jobban, amely öt gólt követően minimális előnyhöz jutott a záró játékrészre. A 48. percben Alex Killorn (Tampa Bay) kétgólos előnyhöz juttatta a vendégeket, egyben eldöntötte a találkozót.

NHL, ALAPSZAKASZ
WINTER CLASSIC
Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Vancouver Canucks–Tampa Bay Lightning 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik