NHL: St. Louis klubrekordja; tömegverekedés Vancouverben

Vágólapra másolva!
2014.01.19. 09:44
null
Pillanatkép a Vancouver–Calgary meccsről (Fotó: Action Images)
Tizenhárom mérkőzéssel folytatódtak az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) küzdelmei. A San Jose Sharkstól 5–4-es vereséget szenvedő Tampa Bay Lightning játékosa, Martin St. Louis több mint 21 éves klubrekordot állított be, míg Jaromír Jágr megszerezte pályafutása 696. gólját az NHL-ben. A Philadelphia Flyers hat gólt ütött a New York Islandersnek, a Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks pedig a St. Louis Blues otthonában nyert. A Vancouver–Calgary összecsapás tömegverekedéssel kezdődött!

Klubrekordot állított be a San Jose Sharks ellen 5–4-re elveszített találkozón Martin St. Louis, a Tampa Bay jégkorongozója. A 38 esztendős támadó 1992. október 7-e óta az első Lightning-játékos, aki egy meccsen négy gólt szerzett – ezt megelőzően Chris Kontos ütött mesternégyest a Tampa Bay színeiben, a klub történetének első NHL-meccsén. A győzelemhez azonban St. Louis remeklése sem volt elegendő, mert a három gólt jegyző Joe Pavelski vezérletével a vendégek a maguk javára fordították a mérkőzést.

Finoman fogalmazva is dúl a rivalizálás a két kanadai együttes, a Vancouver Canucks és a Calgary Flames között. Ahogy a játékvezető bedobta a korongot, a játékosok eldobták az ütőjüket, levették kesztyűiket, és a két kapus kivételével mindenki egymásnak esett. A mindenre elszánt jégkorongozók addig ütötték egymást, amíg négy védőt végleg ki nem állítottak – az első harmadban (!) végül 188, a meccs során pedig több mint 200 perc büntetést „osztottak ki” a nem éppen irigylésre méltó helyzetben lévő játékvezetők.

E teljesítmények mellett kis túlzással eltörpül, hogy Jaromír Jágr megszerezte pályafutása 696. NHL-gólját, újabb lépést téve a hétszázas álomhatár felé. A Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks sorozatban tizedik hazai győzelmét aratta, míg a Philadelpia Flyers kiváló hajrájának köszönhetően – az utolsó harmadot 3–0-ra nyerte meg – megverte a New York Islanderst.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–New York Rangers 1–4
Tampa Bay Lightning–San Jose Sharks 4–5
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 3–2 – hosszabbítás után
Buffalo Sabres–Columbus Blue Jackets 3–4 – h.u.
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 3–2
Detroit Red Wings–Los Angeles Kings 3–2 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers–New York Islanders 6–4
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 5–3
Nashville Predators–Colorado Avalanche 4–5
Phoenix Coyotes–New Jersey Devils 3–2
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 2–3
Minnesota Wild–Dallas Stars 3–2 – h.u.
Vancouver Canucks–Calgary Flames 3–2 – sz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik