NHL: sorozatban ötödször győzött a Nashville

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 08:28
null
Roman Josi (59) ütötte a Nashville győztes gólját (Fotó: Getty Images)
A Nashville Predators 3–2-re nyert a Chicago Blackhawks otthonában, így sorozatban ötödik győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján – írja az MTI.

 

A vendégeknek ez az idei legjobb szériájuk, ráadásul a szezonban mind a négy alkalommal diadalmaskodtak a Chicago felett. A kapus Pekka Rinnének ez volt a 26. sikere a Blackhawks ellen, egyetlen más riválissal szemben sincs ilyen sok győzelme.

A New York Rangers hiába lőtt négy gólt a harmadik harmadban Washingtonban, így is kikapott 5–4-re a Capitalstől, amely az utóbbi 11 fellépéséből tizedszer győztesen hagyta el a jeget. Alekszandr Ovecskin 724 találatnál jár, így már csak hét hiányzik neki ahhoz, hogy beérje az örökranglista ötödik helyén álló Marcel Dionne-t.

A Florida Panthers úgy nyert 4–1-re a tavaly döntős Dallas Stars otthonában, hogy vélhetően hosszú időre elveszítette legjobb hátvédjét, Aaron Ekbladot, akit térdsérülése miatt hordágyon kellett levinni a második harmadban.

A játéknapon egyetlen kapus, a New Jersey-i Mackenzie Blackwood nem kapott gólt, miután a házigazda Boston Bruins mind a 40 lövését hatástalanította. Ezért Kyle Palmieri első harmadban elért találata – a korong a térdén változtatott irányt – később a győzelmet jelentette a Devils számára.

Az elmúlt hetekben nem megy a St. Louisnak, most a vendég Anaheim Duckstól kapott ki. A Blues otthon sorozatban hetedszer, összesítésben negyedszer szenvedett vereséget.

A detroiti Calvin Pickard – aki a 2016-os oroszországi vb-n a magyarok elleni 7–1-es diadal alkalmával is védett – egymást követő két napon nyert, mindkétszer a Columbus Blue Jacketscel szemben, ilyen legutóbb 2014 decemberében, még újonc idényében fordult elő vele.

NHL, ALAPSZAKASZ
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 2–3
Boston Bruins–New Jersey Devils 0–1
Dallas Stars–Florida Panthers 1–4
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 2–3 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings
–Columbus Blue Jackets 4–1
Washington Capitals
–New York Rangers 5–4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik