NHL: sorozatban 16. vereségét szenvedte el a Buffalo

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 10:12
null
Sorozatban 16. vereségét szenvedte el a Buffalo Sabres (Fotó: Getty Images)
A Buffalo Sabres egymás után másodszor is veszített a Pittsburgh Penguins otthonában, így már sorozatban 16. vereségnél tart az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) – írja az MTI.

 

A legrosszabb formában lévő együttes a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos protokoll miatt nélkülözte Don Granato vezetőedzőt és segítőjét, Matt Ellist, így Kevyn Adams általános igazgató állt a kispadnál – ez sem segített a csapaton, amely ezúttal gólt sem tudott ütni. A szétlövés 2005-ös bevezetése óta ez a leghosszabb kudarcszéria, a rekordot pedig éppen a Penguins tartja, 2004-ben sorozatban 18-szor maradt alul.

A találkozón az első NHL-meccsén szereplő cseh Radim Zohorna ütötte az első gólt, a hazaiak csapatkapitánya, Sidney Crosby pedig három gólpasszal vette ki a részét a sikerből, így az NHL történetének 36. játékosa, aki elérte az 1300 pontot, a jelenleg aktívak közül pedig a harmadik. A kapus Casey DeSmith 36 védéssel őrizte meg kapuját a góltól, ebben az idényben második hibátlan teljesítményét nyújtotta, 12 napja szintén a Buffalo ellen hajtotta végre ezt a bravúrt.

A csütörtöki játéknapon további két kapus védett makulátlanul: a Minnesota Wildban Cam Talbot 37 lövést hárított a 2019-es bajnok St. Louis Blues ellen 2–0-ra megnyert találkozón, míg a Chicago Blackhawksban Kevin Lankinen 41 védéssel járult hozzá a Florida Panthers 3–0-s legyőzéséhez. A Wild sorozatban 11. találkozóját nyerte meg hazai jégen.

A címvédő Tampa Bay Lightning kapusának, Andrej Vaszilevszkijnek viszont megszakadt a nagy sorozata, ugyanis a Dallas Stars 4–3-ra felülmúlta a floridai csapatot, amely 12 meccs után először kapott ki akkor, amikor az orosz játékos védte a kapuját.

A New York Rangers másodszor is nagyon „megszórta” a Philadelphia Flyerst. Nyolc napja 9–0-ra megverte hazai pályán, ezúttal pedig idegenben 8–3-ra. Mika Zibanejad ahogy akkor, úgy most is három-három góllal és gólpasszal zárt.

A Carolina Hurricanes hosszabbításban 4–3-ra győzött a Columbus Blue Jackets vendégeként, Dougie Hamilton egy előkészítéssel vette ki a részét a sikerből, így már sorozatban 13 meccsen szerzett pontot. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos protokoll miatt egy hét után lépett jégre ismét a Boston Bruins, amely a ráadásban kapott ki 4–3-ra a New York Islanderstől, ráadásul sérülés miatt elvesztette kapusát, Tuukka Raskot.

NHL
ALAPSZAKASZ

Dallas Stars–Tampa Bay Lightning 4–3
Boston Bruins–New York Islanders 3–4 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–New York Rangers 3–8
Washington Capitals–New Jersey Devils 4–3
Columbus Blue Jackets–Carolina Hurricanes 3–4 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 2–3 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Buffalo Sabres 4–0
Colorado Avalanche–Vegas Golden Knights 5–1
Minnesota Wild–St. Louis Blues 2–0
Chicago Blackhawks–Florida Panthers 3–0
Nashville Predators–Detroit Red Wings 7–1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik