NHL: Roy remek edző - a Colorado hatodszor is győzött

Vágólapra másolva!
2013.10.16. 08:59
null
A Toronto szenzációsan kezdte az idényt, hét meccsből hatot megnyert (Fotó: Reuters)
Tovább folytatta remeklését a Colorado Avalanche, amely hat mérkőzés után is veretlen az NHL-ben. A Keleti főcsoportban a Toronto és a Pittsburgh is hozta hazai mérkőzését, és őrzi első helyezését a divíziójában.

Az NHL történetében eddig egyszer fordult elő, hogy egy edző az első hat mérkőzését megnyerje: Mario Tremblay az 1995–1996-os idényben a Montréal Canadiens élén nyitott hat diadallal. Akkor a Canadiens kapuját Patrick Roy védte, aki később a Coloradóhoz szerződött, majd visszavonulása után úgy döntött, kipróbálja magát edzőként is. Ebben a szezonban az előző idényt a liga második legrosszabb csapataként záró Avalanche vezetőedzője lett, és hat meccs után beállította Tremblay rekordját.

A hatodik ellenfél a Dallas Stars volt, Szemjon Varlamov 39 védése és Matt Duchesne két gólja kulcsfontosságú volt a diadalhoz. A sorozatot magyar idő szerint péntek hajnalban a Detroit ellen kellene életben tartani, nem lesz könnyű.

Tartja a lépést a Coloradóval a San Jose, amely 6–2-re nyert St. Louisban, igaz, elveszítette Dan Doyle-t, akit Maxim Lapierre döngölt a jégbe.

Bár a Keleti főcsoportban már nincs hibátlan csapat, a Toronto és a Pittsburgh is egyetlen vereséggel áll. A Maple Leafs Mason Raymond duplájával győzött a Minnesota ellen, míg a Penguins a három gólpasszt kiosztó Sidney Crosby vezérletével 3–2-re legyőzte az Edmontont.

NHL
ALAPSZAKASZ, 14. JÁTÉKNAP

Toronto Maple Leafs–Minnesota Wild 4–1
New York Islanders–Buffalo Sabres 3–4 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers–Vancouver Canucks 2–3
Pittsburgh Penguins–Edmonton Oilers 3–2
Carolina Hurricanes–Chicago Blackhawks 2–3 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Los Angeles Kings 5–1
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 2–1
St. Louis Blues–San Jose Sharks 2–6
Nashville Predators–Florida Panthers 4–3
Winnipeg Jets–Montréal Canadiens 0–3
Colorado Avalanche–Dallas Stars 3–2
Phoenix Coyotes–Ottawa Senators 3–4 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik