NHL: remek egyéni teljesítmény döntött a kaliforniai derbin

Vágólapra másolva!
2016.02.29. 07:31
null
Corey Perry (10-es sisakban) és az anaheimiek gólt ünnepelnek (Fotó: Reuters – archív)
Az Anaheim Ducks 4–2-re legyőzte a Los Angeles Kings legénységét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

Corey Perry kitűnő alkalomra, egy vérbeli presztízsmeccsre időzítette NHL-karrierje kilencedik mesterhármasát, három góljával ő volt a rangadó kulcsfigurája. Perry első gólja után Alec Martinez és Tanner Pearson révén fordított a Kings a második harmad derekára, a hazaiak Perry újabb két találatával újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd a harmadik periódus hatodik percében David Perron is gólra váltott egy Ducks-emberelőnyt (a hazaiak négy góljából három fórban született).

A Ducks lendülete tart egy ideje: a sorozatban nyolcadszor nyerő Kacsák január másodikán még 15 pontnyi lemaradásban voltak a Csendes-óceáni csoportot vezető Kings mögött, most viszont már csak két pont a különbség.

A nap másik rangadóján a keleti első Washington ütötte az első és az utolsó gólt, csakhogy közben Patrick Kane, Jonathan Toews és az újonc Dennis Rasmussen révén a Chicago is beköszönt háromszor, így a hazaiak nyertek. Corey Crawford 28 védéssel járult hozzá ahhoz, hogy az utóbbi hetekben döcögő Blackhawks átvegye a Nyugati főcsoport első helyét a Dallastól.

A Tampa Bay győzelmi sorozata immár hat mérkőzést számlál, a Minnesota december vége óta először nyert a saját csarnokában, míg a St. Louis véget vetett hármas vereségszériájának – a legyőzött fél a foghíjas Carolina volt.

Az Edmonton elégtételt vett az Islandersen a közelmúltbeli 1–8-ért, és hét vereség után végre győzött, míg a Vancouver az idényben tizedszer veszített úgy, hogy a második harmad után még nyerésre állt – most négyet kapott vendégétől, a San Josétól az utolsó periódusban.

NHL, ALAPSZAKASZ
Chicago Blackhawks
–Washington Capitals 3–2
Carolina Hurricanes–St. Louis Blues 2–5
Minnesota Wild–Florida Panthers 3–1
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 1–4
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 1–4
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 4–2
Edmonton Oilers–New York Islanders 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik