NHL: régen látott mennyiségben termel a Boston gólgyárosa

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 07:27
null
David Pastrnák remek formában korongozik (Fotó: ESPN Twitter)
A Boston Bruins elkönyvelte sorozatban negyedik győzelmét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Keleti főcsoport listavezetője 8–1-re győzött a Montreal Canadiens vendégeként magyar idő szerint szerdára virradóra.

 

David Pastrnák NHL-pályafutása hatodik, idénybeli második mesterhármasa már a második harmad után megvolt. A Boston 23 éves cseh támadója 23 góllal vezeti a liga góllövőlistáját; legutóbb a 2005–2006-os szezonban akadt olyan játékos (a philadelphiai Simon Gagné), aki ilyen sok gólig jutott úgy, hogy csapata még nem játszott le 25 mérkőzést.

Jaroslav Halák 36 védéssel, Brad Marchand és Charlie Coyle egy-egy góllal és két-két gólpasszal járult hozzá a Bruins sorozatban negyedik győzelméhez, egymást követő nyolcadik pontszerző produkciójához.

Corey Crawford 32 védéssel járult hozzá a Chicago hazai győzelméhez, a kapus ebben a szezonban először, pályafutása során pedig már 26. alkalommal zárt kapott gól nélkül. A második hazai találatot szerző Patrick Kane sorozatban a 13. találkozóján zárt ponttal, ezeken a meccseken 22 pontnál tart (kilenc gól és 13 gólpassz). A Dallasnak a rendes játékidős vereséggel megtört a 12 találkozó óta tartó pontszerző sorozata, amely során 11 győzelmet aratott, a keddi összecsapást megelőzően sorozatban hetet.

A Minnesota 17. idegenbeli mérkőzésén az ötödik győzelmét aratta a szezonban. A Wild ezúttal úgy nyert a New Jersey vendégeként 3–2-re, hogy háromszor szerzett vezetést, s a hazaiak csak kétszer tudtak egyenlíteni, Ryan Suter 43. percben szerzett találata ugyanis már válasz nélkül maradt hazai részről.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–Boston Bruins 1–8
New Jersey Devils–Minnesota Wild 2–3
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik