NHL: Quick káprázatos védése után tovább menetel a Kings

Vágólapra másolva!
2015.10.26. 07:19
null
Pearson és Quick is fontos szerepet játszott a Kings győzelmében (Fotó: Reuters)
A Los Angeles Kings 3–2-re nyert az Edmonton Oilers vendégeként az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL), így tovább tart remek sorozata.

A szezont pocsékul, három vereséggel indító Kings magára talált az elmúlt meccseken, és az Oilers ellen sorozatban ötödik győzelmét aratta. A találkozón a hazai csapat szerzett vezetést, ám Jeff Carter és Anze Kopitar góljával magához ragadta a vezetést Kings, amely Taylor Hall emberelőnyből szerzett találatára Tanner Pearson szezonbeli első góljával, ugyancsak emberfórból válaszolt.

A két kapus kiemelkedőt nyújtott a mérkőzésen, az Oilers kapuvédője, Cam Talbot 31 védést hárított, míg Jonathan Quick 26-ot, a meccs egyértelmű hőse mégis utóbbi volt. Az amerikai válogatott játékos másodpercekkel a meccs vége előtt egy kipattanó után elképesztő reflex után fogta meg a draftelső Connor McDavid korongját – videózás után nem láttak megdönthetetlen bizonyítékot arra, hogy a korong áthaladt a gólvonalon –, ezzel bebiztosította csapata számára a két pontot.

Quick hatalmas védése

A New York Rangers a korai hátrányba kerülés ellenére simán nyert 4–1-re a Calgary Flames ellen otthon, míg a Winnipeg Jets a duplázó Drew Stafford vezetésével múlta felül 5–4-re (volt 5–1 is…) a Minnesota Wildot.

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets
–Minnesota Wild 5–4
New York Rangers
–Calgary Flames 4–1
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik