NHL: peren kívül megállapodott volt játékosával a Blackhawks

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 15:27
null
Beach az NHL-ben nem léphetett pályára (Fotó: Getty Images)
Peren kívül megállapodott egymással a Chicago Blackhawks és a csapat korábbi játékosa, Kyle Beach, akit 2010-ben szexuálisan zaklatott a klub videoelemzője – közölte az MTI.

Az akkor 20 éves Beach ügyvédje és a klub képviselői szerdán egy mediátor jelenlétében ültek le először tárgyalni, s a megbeszélés végén a Blackhawks közleményben jelezte, hogy bizalmi megállapodást kötöttek a felek.

„A Blackhawksnál reméljük, hogy ez a megállapodás békét és nyugalmat hoz Mr. Beach számára” – írta a chicagói klub, mely a játékos ügyvédjéhez hasonlóan nem közölte a megállapodás részleteit.

A 2008-as draft első körében kiválasztott sportolót – aki a 2019–2020-as idényt a DVTK Jegesmedvék csapatánál töltötte – 2010 májusában Brad Aldrich videoelemző szexuálisan zaklatta és baseballütővel fenyegetve orális szexre kényszerítette. Az esetet Beach azonnal jelentette, és a chicagói egyesület legfontosabb vezetői május 23-án össze is gyűltek az ügyben, de hetekig nem tettek semmit, hogy ne zavarják meg a csapatot, amely 49 év után ismét Stanley-kupa-döntőbe jutott. A Blackhawks aztán június 9-én bajnok lett, majd egy héttel később Aldrich választhatott, hogy önként lemond vagy vizsgálatot indítanak ellene, s mivel a távozás mellett döntött, elmaradt a vizsgálat.

A feljelentést Beach idén májusban tette meg, s a Blackhawks illetékesei akkor még azt mondták, a vádak hamisak, októberre azonban egy független vizsgálat – mely a csapat megbízásából készült – bizonyította, hogy a gárdánál helytelenül kezelték az ügyet. A botrány hatására a Blackhawks általános igazgatója, Stan Bowman azonnal lemondott, majd később a csapat akkori vezetőedzője, Joel Quenneville a Florida Panthers tréneri pozíciójáról köszönt le.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik