NHL: otthon botlott a nyugati első Dallas Stars

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.24. 06:50
null
Otthon kapott ki a Buffalótól a nyugati első Dallas (Fotó: Getty Images)
Egy emberelőnyös góllal már kevesebb mint két perc után vezetett, mégis 3–2-es vereséget szenvedett hosszabbításban a Buffalo Sabrestől a Nyugati konferenciát vezető Dallas Stars az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának magyar idő szerinti keddi játéknapján. A New York Rangers könnyed, 6–2-es győzelmet aratott a Florida Panthers felett, míg a Calgary Flames fordulatos mérkőzésen, hosszabbításban győzte le 4–3-ra a Columbus Blue Jacketset.

A New York Islanders – amely az elmúlt tíz találkozójából csupán egyet nyert meg – a Toronto vendégeként kapott ki. William Nylander két találat mellett két gólpasszal vette ki a részét a hazaiak sikeréből. Viszont megszakadt Mitchell Marner remek szériája, aki sorozatban húsz hazai mérkőzésen szerzett pontot, s ezzel klubcsúcsot állított fel, azonban ezúttal a Juharlevelesek egyik góljában sem vállalt szerepet.

Két gólpassza ellenére Johnny Gaudreau visszatérése Calgaryba nem sikerült jól, ugyanis új csapata, a Columbus Blue Jackets hosszabbításban 4-3-as vereséget szenvedett a Flames otthonában. A 29 esztendős támadó kilenc idényt követően tavaly nyáron szabadügynökként igazolt új klubjához, s bár fontos szerepet játszott abban, hogy pontot mentsen az amerikai együttes, a ráadásban egykori gárdája bizonyult jobbnak. Gaudreau-t az egész meccsen kifütyülték a hazai drukkerek.

Artemij Panarin három előkészítéssel segítette győzelemhez a New York Rangerst, amely könnyedén kerekedett a Florida Panthers fölé.

A Buffalo Sabres sorozatban három sikernél tart, ezúttal idegenben, hosszabbítás után múlta felül a Dallast.

NHL
ALAPSZAKASZ
New York Rangers
–Florida Panthers 6–2
Toronto Maple Leafs–New York Islanders 5–2
Dallas Stars–Buffalo Sabres 2–3 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Columbus Blue Jackets 4–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik