NHL: ötöt kapott a Philadelphia és a Detroit

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 06:48
null
Lars Eller a meccs első és utolsó gólját is elvállalta (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 52. játéknapján a Montreal Canadiens szétlövéssel nyert az Ottawa Senators ellen. A New Jersey Devils és a Calgary Flames pályaválasztóként öt gólt lőve, háromgólos győzelmet aratott a Philadelphia Flyers, illetve a Detroit Red Wings ellen.

 

Kézben tartotta a Montreal az irányítást, hiszen előbb egy, majd a 38. percben már két góllal vezetett, de az Ottawa nem hagyta magát lezárni, és egyenlített. A szétlövés három pár után eldőlt: a végszót a 2–1-re megnyert párharcban az a Lars Eller mondta ki, aki a montrealiak első gólját is szerezte a mérkőzés 8. percében.

Egygólos hátrányát még kiegyenlítette a Philadelphia, de az első harmad végére már kétgólos előnyhöz jutott a Devils, amely a harmadik felvonás elején már néggyel is elhúzott. Scott Hartnell mérkőzést lezáró találata az 57. percben már csak a szépségtapasz volt.

A harmadik játékrészben dőlt el a Calgary és a Detroit összecsapása: előbb a vendégek vezettek, de a 10. perctől már a házigazdáknál volt az előny. A záró felvonásban aztán 4:23 perc alatt hármat lőtt a Red Wings – Curtis Glencrossnak előbb asszisztja, majd gólja volt –, ezzel el is dőlt a meccs.


NHL
ALAPSZAKASZ, 52. JÁTÉKNAP

Montreal Canadiens–Ottawa Senators 4–3 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 5–2
Calgary Flames–Detroit Red Wings 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik