NHL: öt éve nem volt ilyen remek napja Rangers-hokisnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 08:19
null
Derick Brassard gólt ünnepel (Fotó: Action Images – archív)
A New York Rangers az ötpontos Derick Brassard vezérletével 6–3-ra legyőzte a Buffalo Sabrest az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

 

Az utóbbi hetekben nem éppen csúcsformát mutató Derick Brassard két góllal és három assziszttal vette ki a részét a sikerből. Utóbbiak közül kettő nagyon fontos volt a befejező harmadban: 3–3-as állást követően előbb J. T. Miller, majd Mats Zuccarello profitált Brassard előkészítéséből.

A győzelmet üres kapus góllal biztossá tevő Brassardnak az NHL-ben még soha, Rangers-játékosnak pedig legutóbb öt esztendeje volt ilyen eredményes napja. A Rangers sorozatban nyolcadszor verte meg a Sabrest.

A Detroit jó „utazóformáját” ezúttal a New York Islanders bánta. A második harmadban 1 perc 11 másodperc leforgása alatt Justin Abdelkader és Danny DeKeyser is betalált a hazaiak kapujába.

A Minnesota–Arizona mérkőzésen a vendégek szétlövésben harcolták ki a győzelmet Anthony Duclairnek köszönhetően.

A Boston ebben a szezonban már kétszer kikapott a Philadelphiától úgy, hogy vezetett a harmadik harmadban. Az előny most is megvolt, most is elúszott – de Brett Connolly nem egészen két perccel a vége előtt visszaszerezte…

Cam Atkinson NHL-karrierje harmadik mesterhármasával, Brandon Saad két góllal járult hozzá a Columbus 5–2-es győzelméhez a Montreal ellen.

A Dallas Jamie Benn és Jason Spezza második harmad eleji góljaival gyűrte le a Calgaryt. Benn-nek ez volt a 28. találata a szezonban, csak a chicagói Patrick Kane (30) szerzett többet nála.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–Detroit Red Wings 2–4
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 2–3
Columbus Blue Jackets–Montreal Canadiens 5–2
New York Rangers–Buffalo Sabres 6–3
Dallas Stars–Calgary Flames 2–1
Minnesota Wild–Arizona Coyotes 1–2, szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik