NHL: óriási Rangers-fordítás a terror és a gyász árnyékában

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 07:35
null
Gyászszünet New Yorkban (Fotó: NY Rangers Twitter)
A harmadik harmadban négy gólt ütve győzte le 6–4-re a házigazda New York Rangers a Vegas Golden Knights legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján.

 

A Madison Square Gardenben nem volt éppen vidám a hangulat, hiszen néhány órával a mérkőzés előtt – mint arról a magyar média is beszámolt – nyolc ember meghalt és tizenegy megsebesült, amikor egy kisteherautó egy forgalmas bicikliútra hajtott New Yorkban.

A manhattani gázolásos terrorcselekmény ráadásul olyan környéken történt, ahol a Rangers-játékosok és családjaik gyakorta megfordulnak.

A sors kegyetlen fintora, hogy ezen a napon éppen az a csapat vendégszerepelt New Yorkban, amelynek városát, Las Vegast nemrég egy még súlyosabb terrorcselekmény rázta meg, ami a Knights első hazai mérkőzésére is rányomta a bélyegét.

EMLÉKEZÉS AZ ÁLDOZATOKRA A KEDDI MÉRKŐZÉS ELŐTT

 

Ami a gyászszünettel kezdődő keddi meccset illeti: a Rangers kétgólos hátrányban vágott neki az utolsó játékrésznek, amelyben Mika Zibanejad egy góllal és két assziszttal vette ki a részét a fordításból. Henrik Lundqvist 30 védése is kellett a győzelemhez.

A Detroit nagyon megnyomta a mérkőzés elejét az előző nap hosszabbításos csatát nyerő Arizona ellen, aminek meg is lett az eredménye: Gustav Nyquist és Luke Glendening révén a hazaiak két gólt szereztek az első három percben, és ezzel az előnnyel gazdálkodva be is húzták a hatodik strigulát a győzelmek rovatába.

A Winnipeg Kyle Connor és Nikolaj Ehlers góljával, valamint Connor Hellebuyck 28 védésével kerekedett felül a Minnesota vendégeként.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–
Vegas Golden Knights 6–4 (1–2, 1–2, 4–0)
Detroit Red Wings–Arizona Coyotes 5–3 (2–0, 2–1, 1–2)
Minnesota Wild–Winnipeg Jets 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik