NHL: nagy pofont kapott otthon a Vancouver és a Montreal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 06:15
null
Jonathan Quick gól nélkül tartotta a Kings kapuját Vancouverben (Fotó: Reuters)
A Los Angeles Kings 4–0-ra legyőzte a Vancouvert az NHL legutóbbi játéknapjának nyugati rangadóján. A Montreal nagy pofont kapott hazai pályán az Ottawától, míg a Pittsburgh négygólos előnyt herdált el az Edmonton ellen, de miután az Oilers egyenlített, az utolsó tíz perc a Penguinsé volt, és 6–4-re győzött.

 

A Keleti főcsoport harmadik helyén álló Tampa Bay Lightning közel állt hozzá, hogy megszakítsa a Boston elleni rossz sorozatát, de a szétlövésben a Bruins pontosabb volt, így tíz Boston-győzelemre hízott az egymás elleni mérlegük.

A keleten második Montrealnak jól indult a mérkőzés, Max Pacioretty duplájával az első harmadot megnyerte a Canadiens. Ezután beindult az Ottawa Senators, és öt gólt vágott a Montrealnak, amely az NHL összes csapata közül a legkevesebb gólt kapta ebben a szezonban.

A nyugati éllovas St. Louis megizzadt a Philadelphia Flyers ellen, a legtöbb gólt szerző Blues csak szétlövéssel tudta megverni ellenfelét.

A Pittsburgh Penguins gólzáporos meccsen győzte le a nyugati csoportutolsó Edmontont. Az Oilers az első harmadban három gyors pofont kapott, a Pittsburgh ezután kicsit visszavett a tempóból, így a harmadik játékrészben egyenlített az Edmonton. A Penguins ezután Steve Downie és Patric Hornqvist kicsivel több mint egy percen belül szerzett két góljával elvitte a két pontot. A Pittsburgh kapusa, Marc-André Fleury 25 védésével segítette csapatát a győzelemhez.

A Los Angeles Kings folytatta jó formáját a Vancouver Canucks ellen, sima négygólos győzelmet aratott. Az amerikai válogatott Jonathan Quick kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést.

A játéknap másik gólzáporos meccsén a Dallas 5–3-ra legyőzte a Carolinát. Alex Goligoski, Cody Eakin és Patrick Eaves is szerzett gólt és gólpasszt is, így nyert a Stars. Kari Lehtonen, a Dallas hokisa a hatodik aktív kapus lett, aki elérte az 500 mérkőzéses határt az NHL-ben.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 3–2 – szétlövéssel
Carolina Hurricanes–Dallas Stars 3–5
Pittsburgh Penguins–Edmonton Oilers 6–4
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 1–3
Florida Panthers–Winnipeg Jets 4–2
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 2–5
St. Louis Blues–Philadelphia Flyers 1–0 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–New Jersey Devils 2–1 – szétlövéssel
Arizona Coyotes–Chicago Blackhawks 1–2
Vancouver Canucks–Los Angeles Kings 0–4
San Jose Sharks–Nashville Predators 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik