NHL: nagy pofont kapott a ligaelső a kanadai fővárosban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 06:58
null
Ritkán örülhetnek egymás után két győzelemnek Ottawában (Fotó: Reuters)
Öt vereség után újra nyert a New Jersey Devils, amely szétlövéssel 3–2-re legyőzte a Tampa Bayt. A ligaelső Anaheim nagy pofonba szaladt bele a kanadai fővárosban, az Ottawa a kétgólos Mike Hoffman vezérletével 6–2-re győzte le a Kacsákat. Közben Pittsburghben a harmadik játékosnál diagnosztizáltak mumpszot, Sidney Crosby és Beau Bennett után Olli Maatta dőlt ki a gyerekbetegségként ismert kór miatt.

Kellett egy nagy győzelem az Ottawának, amely kezd leszakadni a rájátszást érő helyekért folyó küzdelemben. Az Anaheim elleni 6–2-be már csak azért is belekapaszkodhatnak a Szenátorok, mert a ligaelsőt győzték le, illetve mert november eleje óta először két meccset tudtak megnyerni egymás után. A playoffba vágyó csapatoknak márpedig illik jó néhány, ennél sokkal hosszabb sikersorozatot összerakniuk időről időre.

„Az alapszakasz 82 meccsből áll, előfordulnak jó és rossz sorozatok, s ha megindul a szekér, meg kell tartani a lendületet, hogy minél tovább tartson, mert nem tudhatjuk, mikor jön egy újabb hasonló széria – mondta a gólt és gólpasszt is jegyző Kyle Turris. – Magamon is érzem, hogy jobban megy a játék, gyorsabb vagyok, a pálya középső harmadán gyorsabban átverekszem magam, és ez az egész csapatra igaz.”

Kell is a jó forma az Ottawának, amely a következő két meccsét idegenben, Montrealban és Washingtonban játssza.

Pittsburghben a mumpsz miatt aggódnak, immár három játékost gyötör a gyerekbetegségként ismert kór, a ligában pedig már 16 a fertőzöttek száma. Felnőtt korban komplikációkat okoz a betegség, amely Amerika szerte több mint kétszer annyi embert fertőzött meg, mint tavaly.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Tampa Bay Lightning 3–2 (2–0 0–1 0–1 0–0 1–0) – szétlövéssel
Detroit Red Wings–New York Islanders 1–2 (1–1 0–1 0–0)
Ottawa Senators–Anaheim Ducks 6–2 (2–0 2–1 2–1)
Winnipeg Jets–Boston Bruins 2–1 (1–0 1–1 0–0)
Calgary Flames–Dallas Stars 1–2 (0–0 1–2 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik