NHL: nagy napjuk volt a 33 éves hokisoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 06:58
null
Az ottawai Mark Borowiecki eltakarítja a vancouveri Christopher Tanevet (Fotó: Reuters)
Daniel Sedin megszerezte pályafutása 300. alapszakaszbeli gólját az NHL-ben, és többek között ez a találat is kellett ahhoz, hogy a Vancouver Canucks idegenben 5–2-re legyőzze az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján.

 

A 33 éves svéd olimpiai bajnok egy asszisztot is jegyzett az ottawai mérkőzésen, amely a második harmadban dőlt el – a vendégek négy gyors gólja után Craig Andersonnak nem is lehetett maradása a Szenátorok kapujában. Odaát Roberto Luongo 37 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Vancouver nincs jó passzban mostanság, legutóbbi kilenc meccsén ez volt a második győzelme, de a két klub párharcában dominál, sorozatban nyolcadszor verte meg az Ottawát.

Ugyancsak egy 33 éves játékos volt a főszereplő a játéknap másik találkozóján: a néhány hete szerződtetett Ilja Brizgalov először kezdett az Edmontonban, és mindjárt egy 33 védéses shutouttal járult hozzá az Oilers 3–0-s diadalához a Nashville ellen. Az orosz kapus április óta először volt kezdő NHL-mérkőzésen.

Ez az összecsapás is a második periódusban vett döntő fordulatot: Ryan Nugent-Hopkins és Taylor Hall 51 másodpercnyi eltéréssel vette be az amúgy jó formában lévő Predators kapuját. Shea Webert, a hazaiak csapatkapitányát egy korong a jobb szeme közelében találta el; bár a játékos nem folytathatta a meccset, később kiderült, hogy a sérülése szerencsére nem súlyos.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Vancouver Canucks 2–5
(1–0, 1–4, 0–1)
Nashville Predators–Edmonton Oilers 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik