NHL: mesterhármas 541 meccs után; gálázott a Rangers

Vágólapra másolva!
2015.04.05. 07:26
null
Nick Foligno tiszteletére először repkedtek a baseballsapkák a Nationwide Arenában (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Columbus Blue Jackets hazai közönség előtt 5–3-ra legyőzte a Pittsburgh Penguinst. A házigazdáknál Nick Foligno az 541. NHL-meccsén az első mesterhármasát jegyezte. A Keleti főcsoport listavezetője, a New York Rangers hatot hintett a New Jersey Devilsnek, míg a Washington Capitals azok után kapott ki az Ottawa Senatorstól, hogy ledolgozta háromgólos hátrányát.

 

A Columbus Blue Jackets kétgólos hátrányból felállva 5–3-ra legyőzte a Pittsburgh Penguinst. A végeredményt 57 másodperccel a végső dudaszó előtt egy üres kapus találattal Nick Foligno állította be, aki az 541. NHL-meccsén triplázott először. A Pingvineknél a kanadai táblázatot 81 ponttal vezető Sidney Crosby egy gólt szerzett.

Bár Henrik és Daniel Sedin is beköszönt, a Vancouver Canucks 5–4-es vereséget szenvedett a Winnipeg Jetstől, amely a 2006–2007-es szezon óta – amikor még Atlanta Thrashers néven indult – először ért el 40 győzelmet. A sikerben döntő érdemeket vállalt a két gólt szerző Lee Stempniak.

Ötvenedik győzelmét aratta a szezonban a Keleti főcsoport listavezetője, a New York Rangers, amely hazai jégen 6–1-re kiütötte a New Jersey Devilst. A házigazdák már az első harmadban háromgólos előnyre tettek szert, és sokáig úgy tűnt, hogy kapott gól nélkül tudják le a mérkőzést, ám a vendégek Jacob Josefson találatával a hajrában szépítettek. A Rangers történelme során negyedszer érte el a félszáz győzelmes határt egy idényen belül.

Az Arizona Coyotesben Oliver Ekman-Larsson, a Tampa Bay Lightningban Steven Stamkos jegyzett két gólt és egy asszisztot, míg a Calgary Flames Markus Granlund duplájának (is) köszönhetően szórta meg az Edmonton Oilerst.

A Washington Capitals annak ellenére is kikapott az Ottawa Senatorstól, hogy a harmadik harmad végére ledolgozta az első tíz percben összeszedett háromgólos hátrányát – a hosszabbításban azonban Kyle Turris gólja után a hazaiak örülhettek.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes
–Philadelphia Flyers 3–2 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–Pittsburgh Penguins 5–3
Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 5–4
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 2–1 – szétlövéssel
Florida Penthers–Tampa Bay Lightning 0–4
Minnesota Wild–Detroit Red Wings 2–3 – szétlövéssel
New York Islanders–Buffalo Sabres 3–0
New York Rangers–New Jersey Devils 6–1
Ottawa Senators–Washington Capitals 4–3 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Dallas Stars 3–4 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–San Jose Sharks 5–3
Edmonton Oilers–Calgary Flames 0–4
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik