NHL: méretes hazai zakó kíséretében tért vissza a liga Winnipegbe

Vágólapra másolva!
2011.10.10. 08:12
null
Show-elemekkel tarkított felvezetés után méretes hazai vereséggel tért vissza az NHL Winnipegbe <br />(Fotó: Action images, archív)
Méretes hazai zakó kíséretében tért vissza az NHL Winnipegbe, ahol 1996 óta nem rendeztek mérkőzést a tengerentúli profi ligában. A Jets első meccsén 5–1-re kikapott a Montrealtól. A játéknap másik találkozóján az Edmonton szétlövésben legyőzte a Pittsburghöt.

 

A Winnipeg Jets 1996-ban a Detroit elleni playoffbúcsú után az NHL-nek is búcsút intett. A tengerentúli profi liga 15 év után visszatért a kanadai városba, ugyanakkor a hosszú böjt utáni első meccsben nem sok öröme lehetett a hazai szurkolóknak (15 004 néző látta a találkozót), a Jets ugyanis simán kikapott a Montrealtól.

A Canadiens két harmad után már 2–0-ra vezetett, és bár Nik Antropov révén a harmadik játékrész elején szépített, többre nem futotta az erejéből, végül 5–1-es vereséget szenvedett.

A vendégsikerben főszerepet játszott Tomas Plekanec, aki egy gólja mellett két assziszttal járult hozzá csapata győzelméhez. Érdekesség, hogy a Montreal a négygólos siker ellenére jóval kevesebbet lőtt kapura, mint a Winnipeg. A Canadiens kapusa, Carey Price 31 kísérletből 30-at hárított, míg a másik oldalon Ondrej Pavelec 22 kapura lövésből csak 17-et tudott hatástalanítani.

A játéknap másik meccsén az első harmadban a Pittsburgh még vezetett az Edmonton ellen, de a meccs hajrájában Ryan Nugent-Hopkins egyenlített, és mivel a folytatásban újabb gól már nem született, jöhetett a szétlövés, amelyben az Oilers győzni tudott.

NHL
ALAPSZAKASZ, 4. JÁTÉKNAP
Winnipeg Jets–Montreal Canadiens 1–5
Edmonton Oilers–Pittsburgh Penguins 2–1 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik