NHL: meggondolta magát, most már folytatná a Boston kapusa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.01. 18:52
A szezon végén tárgyalna a folytatásról klubjával, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Boston Bruinsszal Tuukka Rask kapus, aki másfél hete még azt sem zárta ki, hogy a jövő nyáron befejezi pályafutását. A 33 esztendős finn légiósnak a 2020/21-es idény végén jár le nyolc évre szóló, 56 millió dolláros szerződése.

„Igen, a visszavonulás mindig egy lehetőség marad, de az is biztos, hogy a szezon végén jót fogok beszélgetni Don Sweeney főigazgatóval - jegyezte meg Rask. - Igaz, még csak 34 éves leszek, amikor kifut a szerződésem, ez nem számít öregnek, és tudnék még egy vagy két jó évet játszani, ám ígérgetni nem akarok."

Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt szünetelő NHL-es évadban jelenleg nem a jövő érdekli, hanem az, hogy vigyázzon a családjára és magára, a feleségével pedig ebben a hónapban várják a harmadik gyermeküket.

Rask másfél hete közölte: azt biztosra veszi, hogy ha búcsút mond az NHL-nek, akkor a hazájában sem folytatja a pályafutását.

Az NHL a világjárvány miatt jelenleg bizonytalan ideig szünetel, és a Bruins az éllovas. Rask vezeti a kapott gólátlagot (2.12), második a védési hatékonyságban (92.9 százalék), hetedik a győzelmek számában (26), és második a kapott gól nélküli összecsapásokban (5).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik