NHL: Matthews remek gólt lőtt, rájátszásban a Toronto – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 07:49
null
Torontói prés: Alex Galchenyuk (balra) és T. J. Brodie szorításában a montreali Cole Caufield (Fotó: Getty Images)
A Toronto Maple Leafs 4–1-re győzött ősi riválisa, a Montreal Canadiens otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, és ezzel első kanadai csapatként bejutott a bő két hét múlva kezdődő rájátszásba – írja az MTI.

 

A Toronto az idényben már ötödik alkalommal győzte le a Montrealt; ilyen legutóbb az 1966–1967-es szezonban fordult elő, amikor a Maple Leafs eddigi utolsó Stanley-kupáját nyerte.

A góllövőlistát vezető Auston Matthews 35. találatát ütötte – nem is akármilyet: majdnem fejmagasságban szelídítette meg az előtte felperdülő korongot, mielőtt közelről a hálóba bombázott.

A torontóiak veteránja, Joe Thornton 1100. gólpasszát adta, amellyel az örökrangsor 7. helyén áll, míg harcostársa, Jason Spezza 966. pontját szerezte, ezzel összesítésben feljött a 99. helyre, beérve a legendás Maurice Richard-t.

AUSTON MATTHEWS GÓLJA


A Vegas Golden Knights sorozatban tizedik győzelmét aratta, ráadásul ezúttal nagy rangadót nyert, ugyanis hazai pályán 5–2-re verte meg a nyugati csoportban mögötte második Colorado Avalanche együttesét, így hatpontosra növelte az előnyét.

A mérkőzés legjobbja Max Pacioretty volt két góllal és egy gólpasszal, Mark Stone pedig egyszer talált be és két találatot előkészített. A kapus Marc-André Fleury is remekelt, 35 védést mutatott be pályafutása 488. győzelméhez, amellyel már csak eggyel van elmaradva az örökrangsor harmadik helyén álló Roberto Luongótól.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Vancouver Canucks 6–3
Minnesota Wild–St. Louis Blues 3–4
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 1–4
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 1–3
Vegas Golden Knights–Colorado Avalanche 5–2
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 2–3
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik