NHL: Malkin góllal tért vissza; kikapott a Sharks és a Bruins

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 07:26
null
Marc-André Fleury ebben a szezonban hetedszer ért el shutoutot (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins idegenben 2–0-ra legyőzte a Nyugati főcsoportban sereghajtó Edmonton Oilers gárdáját. A Pingvinek első gólját a kisebb sérüléséből felépülő Jevgenyij Malkin szerezte. A New York Rangers egy góllal győzte le a Boston Bruins együttesét, a Calgary Flames két góllal múlta felül a San Jose Sharksot.

 

Ötmeccses kihagyását követően góllal tért vissza a jégre Jevgenyij Malkin, akinek csapata, a Pittsburgh Penguins a második harmadban szerzett találatoknak köszönhetően 2–0-ra legyőzte a Nyugati konferencia utolsó helyén álló Edmonton Oilers együttesét. A Pingvinek kapusa, Marc-André Fleury ebben a szezonban hetedszer ért el shutoutot, amivel ligaelső.

A góllövőlistát vezető Rick Nash idénybeli 32. találatával, valamint egy assziszttal járult hozzá a New York Rangers 3–2-es sikeréhez a Boston Bruins ellen. A hazaiak kapuját Henrik Lundqvist nyaksérülése miatt Cam Talbot védte.

Ötvenedik meccsén megszerezte első gólját a 2014–2015-ös évadban Kris Russell – együttese, a Calgary Flames hazai jégen 3–1-re legyőzte a San Jose Sharksot.

NHL, ALAPSZAKASZ
Edmonton Oilers–Pittsburgh Penguins 0–2
New York Rangers–Boston Bruins 3–2
Calgary Flames–San Jose Sharks 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik