NHL: Luongo visszatért, a Florida lenullázta a Buffalót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.08. 06:56
null
Luongón nem tudtak kifogni a Szablyások (Fotó: Action Images)
Kifejezetten jól sikerült a visszatérése utáni első mérkőzése Roberto Luongónak: az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) szereplő Vancouver Canuckstól a Florida Panthershez visszakerült kétszeres olimpiai bajnok kapus a trade után először kezdett, és rögtön le is húzta a rolót a Buffalo Sabres ellen.



A Florida – amely divíziójában épp csak a liga leggyengébb mutatójával szerénykedő Buffalót előzi meg – 2–0-ra nyert hazai jégen Jesse Winchester és Dmitrij Kulikov találatával.

Remekül sikerült egy másik, az átigazolási időszak utolsó napján klubot váltó játékos bemutatkozása is. A székhelyét Nashville-ből Detroitba áttevő David Legwand kiválóan értette meg magát két új sortársával, Johan Franzénnel és Gustav Nyquisttel, hármuk statisztikája együtt 11 ponttal gazdagodott a New Jersey Devils elleni meccs során. Legwand egy gólt és két gólpasszt szerzett, míg a két svéd közül Franzén 2+2-vel, Nyquist 1+3-mal zárt, a Red Wings pedig 2–3-ról 7–4-re fordítva megnyerte az összecsapást.

A New York Rangersben Brad Richards és Martin St. Louis ismét egy oldalon harcol; a két korábbi tampás megtette a magáét a Carloina Hurricanes ellen, amikor nagyon kellett, emberelőnyből jól készítettek elő a harmadik harmad hajrájában Derek Stepannak, a gól pedig győzelmet ért. A Rangers végül 4–2-re múlta felül a Carolinát.

A nap rangadóján a Pittsburgh örülhetett Anaheimben. Corey Perry duplázott ugyan a Ducksban, ám a vendég Penguins kétszer is egyenlített, előbb Deryk Engelland, majd Jevgenyij Malkin révén, a szétlövés hatodik párjában pedig Brandon Sutter gólja és Ryan Getzlaf hibája döntötte el a meccset.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–New York Rangers 2–4
Detroit Red Wings–New Jersey Devils 7–4
Florida Panthers–Buffalo Sabres 2–0
Calgary Flames–New York Islanders 4–3
Anaheim Ducks–Pittsburgh Penguins 2–3 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik