NHL: Lundqvist tett róla, hogy ne legyen gond a karácsonyi menü

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.24. 07:34
null
Bár Lundqvist csillagokat láthatott a sok lövéstől, győzelmet ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a New York Rangers a kapus Henrik Lundqvist remeklésének is köszönhetően 4–2-re legyőzte hazai pályán a Washington Capitalst.

 

A New York-iaké talán a legjobb formában lévő NHL-csapat, a Rangers sorozatban hetedszer győzött, amely a leghosszabb nyerő széria jelenleg a ligában, ám a Washington elleni meccsen alaposan megizzadt a győzelemért.

Rick Nash duplájával és Martin St. Louis emberelőnyös találatával a hazaiak 3–0-s előnyt építettek fel a harmadik harmad közepére, a munka java azonban még csak ekkor következett, a fővárosiak ugyanis elképesztő tempóra kapcsoltak. A Capitals a harmad során végül 21-szer lőtt kapura, ám miután Lundqvist jó napot fogott ki, és csak Alekszandr Ovecskin járt túl az eszén emberfórból, St. Louis pedig a véghajrá előtt ismét betalált, a Rangersé lett a két pont.

„Tökéletes volt – mondta rezzenéstelen arccal a záró játékrészről Lundqvist. – Rengeteg karácsonyi étel van nálunk, szóval szükségem volt egy kis pluszmunkára a harmadik harmadban.”

A Chicago Blackhawks nyolc győztes hazai meccs után kapott ki a United Centerben a kétgólos Mathieu Perreault vezette Winnipeg Jetstől. A vendégek az elmúlt 13 meccsükből 12-n szereztek legalább egy pontot, annak ellenére, hogy a négy legmagasabban jegyzett védőjük egyaránt sérüléssel küszködik.

Lezárult egy sorozat New York másik felében is, a Montreal Canadiens ugyanis fordított az Islanders ellen, és 3–1-re nyert, így a „szigetlakók” négy győztes meccs után kikaptak.

A Tampa Bay Lightning a 23. percben már négy góllal vezetett a vendég Pittsburgh Penguins ellen – Tyler Johnson a második tripláját jegyezte pályafutása során –, így hiába a Pens hosszú hajrája és három találata, a győzelem a hazaiaké lett.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins
–Nashville Predators 5–3
Dallas Stars–Toronto Maple Leafs 0–4
Minnesota Wild–Philadelphia Flyers 2–5
New Jersey Devils–Carolina Hurricanes 1–2 – szétlövés után
New York Rangers–Washington Capitals 4–2
New York Islanders–Montreal Canadiens 1–3
Detroit Red Wings–Buffalo Sabres 6–3
Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins 4–3
Colorado Avalanche–St. Louis Blues 5–0
Edmonton Oilers–Arizona Coyotes 1–5
Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik