NHL: Kunitz-dupla, Sedin-tripla - Penguins-, Canucks-siker

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 07:13
null
A columbusi Jack Johnson oszt ki egy könyököst a vancouveri Brad Richardsonnak (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján sorozatban a harmadik győzelmét könyvelhette el a Pittsburgh: a Penguins a két gólt szerző Chris Kunitz vezérletével 4–3-ra nyert a New York Islanders ellen, és pontszámban beérte a Keleti főcsoportot vezető Bostont. 

 

A Pittsburgh győztes találatát 1:16 perccel a vége előtt Sidney Crosby szerezte, akinek ez volt a 250. találata NHL-pályafutása során. A Stanley-kupa-győztes, olimpiai bajnok csatár a szezonban már 30 pontnál jár, amivel éllovas, csapata pedig vezeti a csoportját.

A ligaelső Anaheim egygólos meccsen, hosszabbításban nyert a Tampa Bay ellen – 5.2 másodperc volt még a túlórából, amikor Ryan Getzlaf belőtte a Kacsák győztes gólját.

A nap legnagyobb különbségű sikerét a Columbust 6–2-re elpáholó Vancouver aratta az összesen három gólt szerző Sedin ikrek vezérletével. A két svéd közül Henrik két gólt, Daniel pedig egy gólt és két asszisztot jegyzett.

A Washingtonban Alekszandr Ovecskin hiába duplázott, csapata kikapott a Montrealtól.

A Calgary 4–3-ra felülmúlta a Floridát, a szétlövésben az újonc Sean Monahan szerezte a Flames győztes találatát (a hatodik körben), a héten már másodszor.

NHL
ALAPSZAKASZ

Pittsburgh Penguins
–New York Islanders 4–3
Washington Capitals–Montreal Canadiens 2–3
Calgary Flames
–Florida Panthers 4–3 – szétlövéssel
Anaheim Ducks
–Tampa Bay Lightning 1–0 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 6–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik