NHL: Különleges lenne megnyerni a pontlistát – Draisaitl

Vágólapra másolva!
2020.04.02. 21:44
Leon Draisaitl, az Edmonton Oilers sztárja vezette az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pontlistáját, amikor a koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakadt a szezont, és ő lehetne az első német játékos, aki ebben a fontos kategóriában az élen zár.

„Különleges lenne megnyerni a pontlistát, azonban jelenleg senkinek nincs fogalma arról, hogy mikor folytatódhat a szezon, illetve hogy folytatódhat-e" – mondta a 24 éves csatár, aki úgy döntött, hogy a kényszerszünet alatt nem utazik haza Németországba a családjához – noha erre engedélyt kapott –, hanem marad állomáshelyén, Edmontonban. Más német játékos, például a buffalói Dominik Kahun vagy a nashville-i Korbinian Holzer már visszarepült hazájába.„Különleges lenne megnyerni a pontlistát, azonban jelenleg senkinek nincs fogalma arról, hogy mikor folytatódhat a szezon, illetve hogy folytatódhat-e" – mondta a 24 éves csatár, aki úgy döntött, hogy a kényszerszünet alatt nem utazik haza Németországba a családjához – noha erre engedélyt kapott –, hanem marad állomáshelyén, Edmontonban. Más német játékos, például a buffalói Dominik Kahun vagy a nashville-i Korbinian Holzer már visszarepült hazájába.

„Azon vagyok, hogy szépen berendezzem az otthoni konditermet, és így napi másfél-két órát tudok edzeni. Most legalább nem jelent gondot, ha reggelente fél vagy egy órával később kelek a megszokottnál" – tette hozzá.

Elárulta, hosszabb szünetre készül, és egyáltalán nincs terv a folytatást illetően.

„Még mindig van néhány hét vagy hónap, hogy lehessen dönteni erről" – mondta Draisaitl, akinek komoly esélye van, hogy az NHL történetének első német pontkirálya legyen. Az évi 8.5 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezdő csatár 71 mérkőzés alatt 110 pontot (43 gól, 67 gólpassz) gyűjtött, a sorban mögötte álló klubtárs, Connor McDavid 97 pontos, míg a bostoni David Pastrnak, valamint a New York Rangerst erősítő Artemij Panarin egyaránt 95 pontos, amikor az alapszakaszból már csak 11-14 összecsapás van hátra.

Aliga egyelőre nem döntött, hogy amennyiben lehetőség lesz rá, miként folytatódjon a szezon.

„Jó úton haladtam, hogy pontkirály legyek, amit még soha nem értem el a ligában. Ha pedig nem megy tovább a szezon, akkor azon leszek, hogy a következő évben legyek az" – mondta Draisaitl.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik