NHL: klubrekordot állított be a Blues; Luongót megsorozták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.10. 08:24
null
A Blues jó formában és hármas nyerő szériában van – ezt a Pittsburgh bánta (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 40. játéknapján az Ottawa Senators elrontotta a Florida Panthers új edzőjének, Peter Horacheknek a debütálását – a floridaiak sorozatban nyolcadszor maradtak alul. A Tampa Bay Lightning hosszabbításban győzte le a „hazai pálya hátrányával” küszködő Detroitot, a patinás Boston–Toronto párosítást most a Bruins nyerte meg. A Coyotes véget vetett a Capitals ötmeccses nyerőszériájának. Az LA Kings egy 2:33 perces periódusban három góllal sorozta meg a Canucksot, Roberto Luongót, le is kellett cserélni 4–1 után. A St. Louis Blues 11. meccsét nyerte meg első 15 találkozójából, ezzel klubrekordot állított be.

A Red Wings–Lightning rangadón a vendégek közel húsz év (1994. január 12.) és 12 elveszített összecsapás után először tudtak diadalmaskodni Detroitban. Sikerével a Lightning a Keleti-főcsoport élére ugrott. A meccset Teddy Purcell gólja döntötte el, a Detroitból Henrik Zetterberg duplázott. A Red Wings a hazai pálya hátrányával küzd, legutóbbi öt mérkőzését (vagy rendes játékidőben, vagy hosszabbításban, vagy szétlövésben) egyaránt elveszítette otthon.

A Flyers 4–2-re győzött az Oilers ellen, a Philadelphia-center Claude Giroux pedig 21 mérkőzés után ismét gólt lőtt – elég nagy súly gördülhetett le róla... A Senators egymás után harmadszor nyert, a Panthers volt az áldozat, mely egymás után nyolcadik pofonját kapta. Mondhatni, még nem látszik az edzőcsere hatása – a kirúgott Kevin Dineent váltó Peter Horachek először vezényelt NHL-meccsen.

A Blue Jackets Brandon Dubinsky és Ryan Johansen három-három pontjára építve iktatta ki az Islanderst, végre győzve egy rossz széria után. A Bruins–Maple Leafs ősi presztízscsatát a bostoniak nyerték meg: Tuukka Rask 33 védést mutatott be, Patrick Bergeron duplája döntött a harmadik harmadban. A chicagói Patrick Sharp négy gólpasszt osztott ki, Marian Hossa duplázott, a Blackhawks 5–2-re leverte a Starst, mely nem talált ellenszert a 31 védéssel előrukkoló Corey Crawford bravúrjaira. A St. Louis Blues újabb győzelmével franchise-rekordot állított be, a Penguins elleni siker már a tizenegyedik az idénykezdet óta. A Coyotes Shane Doan emberfóros góljával harcolta ki a Capitals ellen a hosszabbítást, majd 1–3-ról felállva, szétlövésben megnyerte a mérkőzést. A Kings nagyon megverte a Canuckst: a második harmadban 2:33 alatt három gól is landolt a vancouveriek hálójában, a „sorozás" eredményeképp Roberto Luongót le is kellett hívni.

NHL, ALAPSZAKASZ
40. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers
–Edmonton Oilers 4–2
Ottawa Senators–Florida Panthers 3–2
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 3–1
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 2–3 – h. u.
Carolina Hurricanes–Minnesota Wild 2–3 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–New York Islanders 5–2
St. Louis Blues–Pittsburgh Penguins 2–1
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 2–5
Phoenix Coyotes–Washington Capitals 4–3 – szétlövéssel
Los Angeles Kings–Vancouver Canucks 5–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik