NHL: kinevezték az első női játékosmegfigyelőt a ligában

Vágólapra másolva!
2019.09.26. 06:55
Cammi Granato személyében női játékosmegfigyelőt nevezett ki az észak-amerikai profi jégkorongligához (NHL) két év múlva csatlakozó Seattle csapata. Ő az első nő, aki ilyen állást kapott.

„Azt hiszem, ez csak egy másik út a határok áttörésére. Ez egy másik út, hogy megmutassuk, a nőket az eddigiektől eltérő helyeken foglalkoztathatják. Ez nem csak rólam szól, hanem inkább arról, hogy a nők olyan munkát is megkaphatnak, amire van képesítésük, de eddig ezt nem nézték meg. Talán, az megváltoztatja az emberek gondolkodását, ha látják, mi milyen más utat járunk Seattle-ben” – fogalmazott a 48 éves Granato, aki 1998-ban – amikor a női jégkorong olimpiai sportággá vált – aranyérmes lett az amerikai válogatottal, 2005-ben pedig világbajnok, míg 2010-ben beválasztották a Hírességek Csarnokába.„Azt hiszem, ez csak egy másik út a határok áttörésére. Ez egy másik út, hogy megmutassuk, a nőket az eddigiektől eltérő helyeken foglalkoztathatják. Ez nem csak rólam szól, hanem inkább arról, hogy a nők olyan munkát is megkaphatnak, amire van képesítésük, de eddig ezt nem nézték meg. Talán, az megváltoztatja az emberek gondolkodását, ha látják, mi milyen más utat járunk Seattle-ben” – fogalmazott a 48 éves Granato, aki 1998-ban – amikor a női jégkorong olimpiai sportággá vált – aranyérmes lett az amerikai válogatottal, 2005-ben pedig világbajnok, míg 2010-ben beválasztották a Hírességek Csarnokába.

A Seattle-hez közeli Vancouverben élő Cammi Granato férje, Ray Ferraro korábban játszott az NHL-ben.

Tavaly a női jégkorong másik legendás alakja, a kanadai Hayley Wickenheiser a Toronto Maple Leafs edzői stábjának tagja lett, és a fiatal játékosok képzésében segít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik