NHL: Keleten a Carolina Hurricanes jutott másodikként rájátszásba

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 09:08
null
Bejutott a rájátszásba a Carolina Hurricanes (Fotó: Getty Images)
A Keleti főcsoportból másodikként a Carolina Hurricanes biztosította helyét a rájátszásban, miután csütörtökön 5–3-ra legyőzte a vendég Buffalo Sabrest az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A Sabres 2–0-ra és 3–1-re is vezetett a meccsen, ám a házigazdáknál Sebastian Aho és Jordan Staal is két gólt szerzett, a csapat pedig a harmadik harmadban fordított.

Keleten korábban az éllovas Florida Panthers, míg nyugaton a Colorado Avalanche jutott be a rájátszásba.

Matthews rekordjai

Klubrekordot állított fel Auston Matthews, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Toronto Maple Leafs játékosa.

Az amerikai csatár a Dallas Stars ellen hosszabbításban 4–3-ra megnyert összecsapáson megszerezte idénybeli 55. és 56. gólját, előbbivel pedig Rick Vaive 40 évvel ezelőtti csúcsát adta át a múltnak a 104 esztendős klub történetében.

A 26 éves klasszisnak ez volt pályafutása 400. mérkőzése az NHL-ben, ahol már 255 találatot jegyez, a liga fennállása során csak Wayne Gretzky (366), Mario Lemieux (320), Mike Bossy (319), Brett Hull (312), Alekszandr Ovecskin (273), Jari Kurri (261) és Teemu Selanne (258) lőtt több gólt karrierje első 400 találkozóján.

Matthews a győztes góljával egy szezonon belül minden idők legeredményesebb amerikai születésű hokisává lépett elő, ebben a tekintetben Kevin Stevenst előzte meg az örökranglistán.

JÉGKORONG,
NHL-ALAPSZAKASZ

Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 2–3
San Jose Sharks–Calgary Flames 2–4
Chicago Blackhawks–Seattle Kraken 0–2
Dallas Stars–Toronto Maple Leafs 3–4 – hosszabbítás után
Carolina Hurricanes–Buffalo Sabres 5–3
Arizona Coyotes–Vancouver Canucks 1–5
Ottawa Senators–Nashville Predators 2–3
New Jersey Devils–Montréal Canadiens 4–7
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–0
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik