NHL: Horton játéka kérdéses, Toews a legjobb védekező csatár

Vágólapra másolva!
2013.06.15. 14:23
Kérdéses, hogy pályára tud-e lépni az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének második mérkőzésén a Boston Bruins kiváló csatára, Nathan Horton, aki az első felvonásban szenvedett vállsérülést.

A háromszori ráadásban elveszített chicagói mérkőzés első hosszabbításában kidőlő csatár már edz, de az csak közvetlenül a magyar idő szerint vasárnap hajnali 2-kor kezdődő újabb találkozó előtt derül ki, vállalhatja-e a szereplést.

Horton hét góljával és 18 pontjával az egész rájátszás második legjobb játékosa. Sortársaival, David Krejcível és Milan Luciccsal a playoffban összesen 21-szer voltak eredményesek, és 57 pontot termeltek, így az egész liga legveszélyesebb támadótrióját alkotják.

Az NHL közben nyilvánosságra hozta, hogy az alapszakaszban a legjobb védekező csatár a chicagói Jonathan Toews lett, a szavazáson hajszállal megelőzve a bostoni Patrice Bergeront, aki viszont a jótékonyságot díjazó King Clancy-trófeával vigasztalódhatott. Az év edzője az ottawai Paul MacLean, az év főigazgatója a pittsburghi Ray Shero, a legsportszerűbb játékos a tampai Martin St. Louis lett.

A hoki iránti alázat díját a szklerózis multiplexben szenvedő, ennek ellenére változatlanul NHL-es színvonalon teljesítő minnesotai kapus, Josh Harding vehette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik