NHL: gólzáporos meccsen parádézott a Toronto kapusa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 08:34
A Toronto Maple Leafs gólzáporos mérkőzésen 6–3-ra legyőzte a vendég Columbus Blue Jackets együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A kanadai együttes legutóbbi tíz mérkőzéséből kilencet megnyert, a mostani sikerben a legnagyobb szerepe a dán kapusnak, Frederik Andersennek volt, aki 54 védést mutatott be. Érdekesség, hogy a Blue Jackets sorozatban harmadik találkozóján lőtt legalább 50-szer kapura, erre az NHL történetében egyetlen csapat, a Chicago Blackhawks volt képes még 1955-ben, 63 évvel ezelőtt. Míg a Columbusnak ez a hatékony támadójáték a New York Islanders és a New Jersey Devils ellen elég volt a sima győzelméhez – 4–1 és 6–1 –, addig most a torontói ellenfél nyert magabiztosan.

A Colorado Avalanche orosz kapusa, Szimjon Varlamov 44 védéssel, kapott gól nélkül hozta le a Montreal Canadiens ellen 2–0-ra megnyerte összecsapást, amellyel csapata sorozatban tizedik hazai sikerét aratta, ezzel pedig beállította a jogelőd Québec Nordiques által 1983–1984-ben, illetve 1994–1995-ben felállított klubcsúcsot.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs
–Columbus Blue Jackets 6–3
Colorado Avalanche–Montreal Canadiens 2–0
Vancouver Canucks–Florida Panthers 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik