NHL: gólzápor Pittsburghben és Philadelphiában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 08:35
Két mérkőzés is tíz gólt hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2014–2015-ös szezonjának második, csütörtöki játéknapján. A New Jersey Devils Philadelphiában, a Pittsburgh Penguins pedig hazai környezetben, az Anaheim Ducks ellen nyert 6–4-re.

A játéknap sztárja Corey Crawford, a Chicago kapusa, aki 32 védéssel kergette őrületbe a Dallas Stars csatárait, a szétlövésben is fogott, mint a festék. Nem csoda, hogy csapattársai és Joel Quenneville edző is Crawford dicséretét zengte.

„Hívjuk a rendőröket, itt lopás történt! Elloptunk két pontot ma este. Ez a kapusunk győzelme volt” – mondta a meccs után Quenneville.

A Devils 3–0-val nyitott a Flyers elleni presztízsmeccsen, csak hogy eladja a megszerzett háromgólos előnyt. 3–3 után megint Devils-gól jött, arra megint egyenlítés, a philadelphiaiak szívós makacskodását végül Dainius Zubrus törte meg, majd Mike Cammalleri üres kapura eldöntötte a mérkőzést.

Szinte ugyanez volt a forgatókönyv a Pittsburgh és az Anaheim meccsen: a Penguins 14 perc alatt elment három góllal, a Ducks hárommal felelt. Sidney Crosby és Blake Comeau ettől úgy megijedt, hogy villámgyorsan 5–3-ra változtatta az állást, innen pedig már nem volt visszaút az anaheimieknek.

A Detroit Red Wings a Boston ellen az első harmadban hátrányba került, de Justin Abdelkader és Gustav Nyquist révén megfordította az állást az előző szezonban őket a rájátszásban „elkaszáló” Bruinsszal szemben. A Red Wings mindkét gólját a Boston találatát szerző Patrice Bergeron ápolása (kapott egyet a fejére) alatt szerezte.

NHL, ALAPSZAKASZ, 2. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers–New Jersey Devils 4–6
Pittsburgh Penguins–Anaheim Ducks 6–4
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 5–0
Buffalo Sabres–Columbus Blue Jackets 1–3
Washington Capitals–Montreal Canadiens 1–2 – szétlövéssel
Detroit Red Wings–Boston Bruins 2–1
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 3–2 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–New York Rangers 2–3
Nashville Predators–Ottawa Senators 3–2
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 2–3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Calgary Flames 2–5
Arizona Coyotes–Winnipeg Jets 2–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik