NHL: erőszakkal gyanúsítják a liga egyik legnagyobb sztárját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.09.17. 10:29
null
Patrick Kane-t erőszakkal vádolják (Fotó: AFP)
Börtönbüntetése után visszatér hazájába családjával Vjacseszlav Vojnov, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Los Angeles Kings orosz hátvédje, akit feleségének bántalmazása miatt ítéltek el. Eközben az NHL egyik legnagyobb sztárját, a chicagói Patrick Kane-t azzal vádolják, hogy otthonában megerőszakolt egy nőt.

 

A 25 éves, kétszeres Stanley-kupa-győztes (2012, 2014) játékos tavaly októberben kaliforniai otthonában bántalmazta párját. Ezt követően Vojnovot elítélték, gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta, s két hónapot töltött rács mögött. Két hete kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított vele szemben.

A kiutasítással fenyegetett hokis végül úgy döntött, családjával visszatér Oroszországba. Közleményében mindenkitől bocsánatot kért, és sok sikert kívánt a Kingsnek. Vojnov 2013-ban hatéves, 25 millió dolláros szerződést kötött a Los Angeles-i klubbal, ezt a megállapodást most felbontották, és a csapatnak nem kell kifizetnie a hátralévő 19.25 millió dollárt a játékos számára.

A címvédő Chicago Blackhawks nyári felkészülését is botrány árnyékolta be. A klub emblematikus alakja, a háromszoros Stanley-kupa-győztes (2010, 2013, 2015) Patrick Kane a gyanú szerint otthonában megerőszakolt egy nőt, és emiatt eljárást indítottak vele szemben, de vádat még nem emeltek. A csapat jelezte, hogy a pénteken kezdődő edzőtáborába meghívja az amerikai csatárt. A 2010-ben olimpiai ezüstérmes Kane a liga egyik legjobbjának számít, alapszakaszban 576 mérkőzésen 557, rájátszásban 116 találkozón 114 pontot gyűjtött.

Az ottawai főpolgármester, Jim Watson bejelentette, hogy szeretné, ha 2017-ben az Ottawa Senators a kanadai parlament előtti téren fogadná szabadtéri mérkőzésen a Montreal Canadiens csapatát. Az észak-amerikai ligát 1917-ben alapították, és mindkét együttes már az első szezonban ott volt a mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik