NHL: elveszítette hibátlan mérlegét a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.12. 06:36
null
A Florida hatot lőtt a Pittsburghnek, meg is lett a győzelem (Fotó: Reuters)
Elszenvedte első vereségét a Pittsburgh Penguins az NHL 2013–2014-es idényében, így már nincs nyeretlen csapat a Keleti főcsoportban.

Eddig tartott a Pittsburgh Penguins hibátlan idényrajtja: a kétgólos Brad Boyes és az egy gólja mellé három asszisztot kiosztó Tomas Fleischmann vezérletével a Florida 6–3-ra legyőzte a három mérkőzés után először vereséget szenvedő Pingvineket. A Panthers az első négy mérkőzését idegenben játszotta, és ebből a legutóbbi hármat elveszítette, de a hazai debütálás nem is sikerülhetett volna jobban.

A saját csarnokából először kimozduló Pittsburghben most játszott első NHL-meccsén Jeff Zatkoff kapus, aki 24 lövést hárított – a túloldalon Jacob Markström 36 védéssel segítette csapatát. A Keleti főcsoportban máőr nincs hibátlan csapat.

A Philadelphia a Phoenix ellen 2–1-re elveszett meccsen többet bukott két pontnál, Scott Hartnell és Vincent Lecalalier ugyanis agyrázkódás miatt nem játszhatta végig a meccset, és még legalább egy hétig nem állhat Craig Berube vezetőedző rendelkezésére. Úgy tűnik, a korai edzőváltás nem oldott meg mindent Philadelphiában, némi szerencse is kellene.

A címvédő Chicago az eddig remeklő New York Islanderst győzte le a két gólpasszt adó Duncan Keith és a 17 védést bemutató Nyikolaj Habibulin vezérletével.

NHL
ALAPSZAKASZ, 11. JÁTÉKNAP

Philadelphia Flyers–Phoenix Coyotes 1–2
Carolina Hurricanes–Los Angeles Kings 1–2 – szétlövéssel
Florida Panthers–Pittsburgh Penguins 6–3
Chicago Blackhawks–New York Islanders 3–2
Winnipeg Jets–Dallas Stars 1–4
Calgary Flames–New Jersey Devils 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik