NHL: először kapott ki az Avs, Chicagóban nyert a St. Louis

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 07:23
null
Taylor Hall nyolc másodperc alatt kétszer is bemutathatta a gólörömét az Islanders ellen (Fotó: Action Images)
Már nincs makulátlan csapat az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL): a Colorado Avalanche 4–2-re kikapott otthon a Detroit Red Wingstől. A Vörös Szárnyaknál Jonathan Franzén és Pavel Dacjuk is duplázott, a hazaiak pedig hiába egyenlítettek 0–2-ről, a harmadik harmadban már nem tudtak talpra állni, mert Jonas Gustavsson ismételten jól védett, 40 lövésből 38-at hárított.

A San Jose szintén először kapott ki: a Sharks háromszor is vezetett a Dallas ellen, szétlövéssel végül mégis alulmaradt, így nincs már veretlen együttes a mezőnyben. A New Jersey Devils viszont egyedüliként a 30 csapat közül változatlanul nyeretlen, mivel hetedik meccsét is elbukta az Ottawa Senators vendégeként.

A Chicago kétszer is vezetett a St. Louis ellen, ám végül a bajnok otthonában is a szétlövés döntött, miután David Backes és Alexander Steen egyaránt ötödik gólját szerezte a szezonban a vendégeknél. A rávezetéseknél T. J. Oshie talált be egyedül, így a Blues legyőzte a címvédőt.

Taylor Hall, az Edmonton Oilers csatára nyolc másodperc különbséggel lőtt két gólt a New York Islanders ellen 3–2-re elveszített mérkőzésen, és ezzel megdöntötte a legendás Wayne Gretzky klubcsúcsát. Az NHL történetének legeredményesebb alakja még 1981. december 18-án, a St. Louis Blues ellen kilenc másodperc alatt duplázott.

HALL GÓLJAI



NHL
ALAPSZAKASZ, 16. JÁTÉKNAP

Buffalo Sabres–Vancouver Canucks 0–3
Toronto Maple Leafs–Carolina Hurricanes 2–3
New York Islanders–Edmonton Oilers 3–2
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–4
Montreal Canadiens–Columbus Blue Jackets 5–3
Ottawa Senators–New Jersey Devils 5–2
Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 3–1
Florida Panthers–Boston Bruins 2–3
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 2–3 – szétlövés után
Nashville Predators–Los Angeles Kings 1–2 – szétlövés után
Dallas Stars–San Jose Sharks 4–3 – szétlövés után
Colorado Avalanche–Detroit Red Wings 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik