NHL: éleződik a csata keleten - négyes holtverseny két helyért

Vágólapra másolva!
2014.03.26. 06:57
null
A Toronto csak a képen szárnyal, egyébként távolodik a rájátszástól (Fotó: Reuters)
Elképesztően szorossá vált a versenyfutás az NHL Keleti főcsoportjában a két wild card-helyért, a legutóbbi játéknap után négy csapat is 80 ponttal áll holtversenyben. A Columbus a Detroit legyőzésével érte utol ellenfelét, a Washington a Los Angeles Kingstől hazai pályán elszenvedett szétlövéses vereségért kapott egy ponttal jutott 80-ra, míg a Toronto zsinórban hatodik meccsét veszítette el, és toporog még egy helyben. A négy csapat közül kettő jut a rájátszásba, de a Columbus és a Washington előtt lőtávolban van a New York Rangers (84 pont) és a Philadelphia (83) is. Nyugaton a Minnesota és a Phoenix helyzete biztosnak tűnik – most.

A Toronto január 14. óta először nincs rájátszást érő helyen, de nem feltétlenül a St. Louis elleni hazaui vereség az oka a mélyrepülésnek. A Blues a liga legjobb egyik csapata, amelyben David Backes a Maple Leafs ellen mesterhármassal mutatta meg, hogy a jégkorong mekkájában is képes felnőni a feladathoz.

A Toronto helyzete azért is rossz, mert csak nyolc meccse van hátra, míg a Washingtonnak kilenc, a Detroitnak és a Columbusnak 10-10. Ráadásul máris eldőlt, hogy a Red Wingst legyőző a Columbus mindegyik riválisával szemben előnyben lesz pontegyenlőség esetén.

 

Az új rendszerben a négy csoport első 3-3 helyezettje a rájátszásba jut, a 2. és a 3. egymás ellen játszik. A csoportelsők a wild card csapatokat kapják, ezek főcsoportonként a hetedik és a nyolcadik helyen zárók lesznek, csoportoktól függetlenül (azaz lehet csoport, amelyből öt jut a rájátszásba, és amelyből csak három.).

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–St. Louis Blues 3–5
Pittsburgh Penguins–Phoenix Coyotes 2–3
Washington Capitals–Los Angeles Kings 4–5 – szétlövéssel
Carolina Hurricanes–New York Islanders 4–5
Montréal Canadiens–Buffalo Sabres 2–0
Florida Panthers–Ottawa Senators 3–2 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 4–2
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 4–2
Nashville Predators–Colorado Avalanche 4–5 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik