NHL: egy napon belül másodszor győzte le a Carolina a Dallast

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 08:38
null
Leon Draisaitl (szemben) hat asszisztot jegyzett (Fotó: Getty Images)
A szombati játéknap után vasárnap is kikapott – igaz, ezúttal csak szétlövésben – a legutóbbi nagydöntős Dallas Stars a Carolina Hurricanes vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

 

A hazai csapatban Jordan Staal egy gólt lőtt és egy gólpasszt adott, a további két találatot pedig Brock McGinn és Nino Niederreiter szerezte. A másik oldalon ugyancsak egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata teljesítményéből Jamie Benn, aki sérülés miatt ezt megelőzően három mérkőzést kihagyott. A Dallasból még Jamie Oleksiak és Andrew Cogliano volt eredményes. A szétlövést Vincent Trocheck döntötte el.

Az Edmonton 8–5-re verte meg az Ottawát úgy, hogy Leon Draisaitl pályafutása eddigi legjobbjaként hat gólpasszt osztott ki. Ilyen bravúrra legutóbb Eric Lindros volt képes a Philadelphia Flyers színeiben 1997. február 26-án. Az NHL történetében 29-szer fordult elő, hogy egy játékos egy mérkőzésen hat vagy annál több asszisztot könyvelhetett el. A rekordot héttel Billy Taylor és Wayne Gretzky tartja, előbbi 1947-ben, utóbbi 1980-ban, 1985-ben és 1986-ban volt ilyen eredményes előkészítő egy-egy alkalommal.

Az Ottawa sorozatban a nyolcadik vereségét szenvedte el. A találkozó 13 gólját 12 játékos szerezte.

(MTI)

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 3–5
Carolina Hurricanes–Dallas Stars 4–3 – szétlövéssel
Detroit Red Wings–Florida Panthers 2–3
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 3–1
Philadelphia Flyers–New York Islanders 4–3 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 1–4
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 4–3 – h. u.
Edmonton Oilers–Ottawa Senators 8–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik