NHL: az Ottawa három meccsét elhalasztották a járvány miatt

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 22:29
null
Nem szerencsés a járványhelyzetben az Ottawa Senators (Fotó: Getty Images)
Az Ottawa Senators soron következő három mérkőzését elhalasztották az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a csapatot sújtó koronavírus-járvány miatt.

 

A Senatorsban – amely szombaton 6–3-ra győzte le Pittsburgh Penguinst, majd vasárnap 4–0-ra kikapott a Calgary Flamestől – tíz játékos a karanténkötelezettségét tölti. A liga hétfőn közölte, hogy a gárdának az erre a hétre tervezett találkozóit később rendezik meg.

Az Ottawa kedden a New Jersey, csütörtökön a Nashville, szombaton a New York Rangers ellen lépett volna jégre.

A Senators 15 mérkőzésén mindössze négyszer nyert a szezonban, kilenc pontjával utolsó helyen áll a keleti főcsoportban.

Ez az első halasztás a most zajló NHL-szezonban, az észak-amerikai ligákat tekintve kosárlabdában (NBA) és amerikaifutballban (NFL) sem kellett eddig meccset eltolni az idényben a járvány miatt. Baseballban (MLB) már véget ért az idény, ott hasonló okokból kilenc meccset halasztottak el a 2430 összecsapásból, szemben az előző, rövidített idénnyel, amikor 900 találkozóból 45 maradt el.

Az NHL ismét szünetet tart a téli olimpia alatt – amelyet februárban, Pekingben rendeznek –, a ligának és a játékosszövetségnek azonban január 10-ig van lehetősége visszalépni, ha a pandémia miatt annyi meccset kellene pótolni, hogy az a februári leállás mellett már nem lenne megvalósítható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik