NHL: az Ottawa és a Calgary feltámadt, az Anaheim nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 08:11
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins idegenben 5–2-re legyőzte a legutóbbi négy mérkőzését megnyerő Anaheim Ducks együttesét. A Calgary Flames a Detroit Red Wingset, az Ottawa Senators a Buffalo Sabrest verte meg kétgólos hátrányból felállva. A Columbus Blue Jackets a New Jersey Devils otthonában vetett véget hétmeccses nyeretlenségi sorozatának.

Patric Hornqvist duplájával a Pittsburgh legyőzte a Nyugati főcsoportot vezető Anaheimet. A második harmadban háromgólos előnyre szert tevő Pensnek a hajrában sem kellett aggódnia. A Ducks négygólos hátránynál, az utolsó harmadban két találattal szépíteni tudott, ám Sidney Crosby üres kapus góljával beállította az 5–2-es végeredményt.Pittsburgh legyőzte a Nyugati főcsoportot vezető Anaheimet. A második harmadban háromgólos előnyre szert tevő Pensnek a hajrában sem kellett aggódnia. A Ducks négygólos hátránynál, az utolsó harmadban két találattal szépíteni tudott, ám Sidney Crosby üres kapus góljával beállította az 5–2-es végeredményt.

A játéknap másik gólzáporos meccse is 5–2-es eredménnyel végződött, csak éppen a találkozó képe volt más. Justin Abdelkader két góljával még a Detroit vezetett, de a Calgary gyorsan magához tért, és zsinórban öt gólt szerezve kiütötte ellenfelét.

A Nyugati főcsoportban a rendes játékidőben 1–1-es döntetlennel zárult Chicago–Edmonton meccset a szétlövésben szerzett találatával Antoine Vermette döntötte el a Blackhawks javára.

A Keleti konferenciában a sereghajtó Buffalo ráijesztett az Ottawára, ám a Senators kétgólos hátrányból fordított, és „behúzta” a győzelmet. A Columbus hétmeccses nyeretlenségi szériájának vetett véget a New Jersey ellen, míg a Minnesota a szombati sikerével immáron ötös győzelmi sorozatot tudhat magáénak – a Carolina sem tudta megállítani a Wildot.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Minnesota Wild 1–3
New Jersey Devils–Columbus Blue Jackets 2–3
Detroit Red Wings–Calgary Flames 2–5
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 3–2
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 2–1 – szétlövéssel
Anaheim Ducks–Pittsburgh Penguins 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik