NHL: az idény legfurcsább védését hozta a hajnal – videó

Vágólapra másolva!
2018.11.13. 07:57
null
Pekka Rinne (Fotó: Sporting News Canada Twitter)
Az Anaheim Ducks hazai jégen, szétlövést követően 2–1-re legyőzte a Nashville Predatorst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) kedd hajnalba nyúló mérkőzésén, ezzel lezárta a Nyugati főcsoportot vezető vendégek elképesztő idegenbeli sorozatát.

Pekka Rinne, a Nashville finn kapusa 29 védéssel, köztük egy egészen különlegessel is segített csapatának eljutni a szétlövésig, annak során azonban két gólt is kapott – a svéd Rickard Rakell találata az Anaheim győzelmét jelentette. Odaát John Gibson 34 lövést védett, tízet a hosszabbításban, azaz kulcsszereplő volt.

PEKKA RINNE NAGY VÉDÉSE A HARMADIK HARMAD HAJRÁJÁBAN

A 2006–07-es Buffalo Sabres és a 2009–10-es New Jersey Devils után a Nashville lehetett volna a harmadik NHL-gárda, amelyik megnyeri az idénybeli első kilenc idegenbeli mérkőzését, de a sorozat most nyolcnál megszakadt. Az Anaheim vezető gólját Ryan Getzlaf ütötte a második harmadban, Kevin Fiala a harmadik periódusban egyenlített.

New Yorkból is említsünk meg egy kapust: Henrik Lundqvist 25 védéssel járult hozzá a jó formában lévő Rangers sikeréhez a Vancouver ellen, és 437. győzelmével felzárkózott Jacques Plante mellé az NHL-kapusrangsor hetedik helyén.

A Carolina hosszabbításban, Sebastian Aho góljával gyűrte le a Chicagót, és szoros csatában nyert a Columbus is, amelyben Cam Atkinson gólt és gólpasszt is jegyzett a Dallas ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Anaheim Ducks–Nashville Predators 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Carolina Hurricanes–Chicago Blackhawks 3–2
(0–1, 2–1, 0–0, 1–0) – h. u.
New York Rangers–Vancouver Canucks 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Dallas Stars–Columbus Blue Jackets 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik