NHL: vancouveri győzelme után lépéselőnyben az Anaheim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.30. 07:04
null
Corey Perry a gólja mellé gólpasszt is jegyzett a Vancouver elleni henger során (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában az Anaheim Ducks öt gólt szerezve aratott K.O.-győzelmet Vancouverben a Canucks elllen. A Tampa Bay Lightning és a Columbus Blue Jackets is vendégként nyert túlórás meccsen, a New York Islanders szétlövéssel kerekedett a New Jersey Devils fölé.

A Colorado Avalanche 3–2-re legyőzte a San Jose Sharkst, így a St. Louis és a Chicago után harmadikként biztosította helyét a rájátszásban a Középső csoportból – ez az első divízió, amelyben mind a három garantált hely elkelt a rájátszásra. A Sharks ellen Szemjon Varlamov 47 lövést hatástalanított, a center John Mitchell góllal és gólpasszal segítette az Avalanche-, amely négy szezon után tér vissza a rájátszásba.

A Sharks vereségével a második helyre esett vissza a Csendes-óceáni csoportban, és az Anaheimnek két meccsel több van hátra. Nem mindegy, ki nyeri meg a divízió küzdelmeit, hiszen a másodikra a Los Angeles vár a kaliforniai derbin. A Kings márpedig csúcsformában van, a Winnipeg elleni 4–2-es diadala zsinórban a hatodik volt.

Az Anaheim ugyanis simán legyőzte a rájátszástól távolodó Vancouvert, amelynek szurkolói a világ szégyeneként élik meg, hogy a csapat a 2007–2008-as szezon óta először várhatóan lemarad a playoffról. A két wild card helyért folytatott versenyfutásban ugyanis 79 egységgel áll, és a 87 pontos Minnesota, a 84-gyel álló Phoenix és a 83 pontos Dallas is megelőzi. És nagyon gyorsan fogynak a hátralévő meccsek.

Keleten a Boston Bruins a Washingtonban aratott 4–2-es győzelmével bebiztosította első helyét az Atlanti csoportban, így biztosan az egyik wild card csapattal kell játszania. A 7. és 8. playoff-helyért zajló versenyfutásban a Carolinát idegenben hosszabbításban legyűrő Columbus és a Torontót zsinórban nyolcadik vereségével terhelő Detroit jutott lépéselőnybe. A Maple Leafs nem csupán két ponttal került hátrányba, kettővel kevesebb meccse is van hátra, mint riválisainak – jelen állás szerint a Montreal lesz az egyetlen kanadai klub a rájátszásban.

NHL, LAPSZAKASZ
Washington Capitals–Boston Bruins 2–4
Colorado Avalanche–San Jose Sharks 3–2
Buffalo Sabres–Tampa Bay Lightning 3–4 – h.u.
Carolina Hurricanes–Columbus Blue Jackets 2–3 – h.u.
Florida Panthers–Montreal Canadiens 1–4
New York Islanders–New Jersey Devils 2–1 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Detroit Red Wings 2–4
St. Louis Blues–Dallas Stars 2–4
Phoenix Coyotes–Minnesota Wild 1–3
Los Angeles Kings–Winnipeg Jets 4–2
Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik