NHL: az Anaheim 45 másodperc alatt eldöntötte a hosszabbítást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 07:09
null
Kilencvenhét pontjával jelenleg az Anaheim a liga legeredményesebb csapata (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján csak a Chicago Blackhawks nyert rendes játékidőben. A Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks 45 másodperc alatt döntötte el a hosszabbítást a Los Angeles Kings ellen, a Columbus Blue Jackets pedig szétlövésben, 4–3-ra múlta felül az Edmonton Oilerst.



A Blue Jackets Edmontonba látogatott, és – noha csak szétlövés után, de – sikerült is elhoznia a két pontot a liga egyik leggyengébb gárdájától.

Az első harmadban David Savard gyönyörű góljával szerezte meg a vezetést a Columbus (1–0). A másodikban Ryan Johansen volt szélről eredményes, ezzel már 2–0-ra elhúzott a vendégcsapat. Hét percre rá Derek Roy emberelőnyös helyzetből szépített (2–1), az utolsó játékrészben aztán beindultak az Oilers 1/1-esei, előbb Ryan Nugent-Hopkins talált be Jordan Eberle remek passzából, majd Nail Jakupov is beköszönt, ő a palánkról visszapattanó korongot ütötte a hálóba az igencsak lemaradó Curtis McElhinney kapus mellett, amivel 3–2-re már az Edmonton vezetett.

Nem sokáig örülhetett a kanadai együttes, Mark Letestu egy perccel később hatalmas bombát eresztett meg, amely a kapu bal alsó sarkában kötött ki (3–3). A folytatásban nem tudták döntésre vinni az összecsapást a felek, majd a hosszabbításban sem született gól, így szétlövés következhetett. Letestu és Nugent-Hopkins is elhibázta a maga rávezetését, a Blue Jackets viszont innentől kezdve nem rontott, Johansen és Alexander Wellberg is értékesítette, míg a másik oldalon Derek Roy eszén kifogott McElhinney kapus, így végül diadalmaskodott a vendég Columbus, ám sok esélye ezzel együtt sem maradt arra, hogy bejusson a rájátszásba.

Hosszabbításban kapott ki a címvédő Los Angeles Kings az Anaheim Duckstól.

Jól indult a Kings számára a mérkőzés, hiszen Jeff Carter emberelőnyös találatával már tíz perc után előnybe került (1–0), és másfél játékrészen keresztül tartani is tudta azt. A harmadik harmadban aztán Patrick Maroon egyenlített, Jakob Silfverberg révén pedig hamar át is vette a vezetést a Ducks (2–1).

Nyolc perc kellett a Los Angelesnek, és Justin Williams 2–2-re módosította az állást egy gyönyörű centerezés után, míg a hátralévő időben hiába voltak nagy helyzetei mindkét csapatnak, egyik sem tudott gólt szerezni. Így hosszabbítás jöhetett, amelyből csupán 45 másodperc telt el, és már örülhetett is a házigazda Ducks. Ryan Kesler senkitől sem zavartatva forgolódhatott a Kings térfelén, majd lövésre szánta el magát, és a korong mértani pontossággal a jobb felső sarokban kötött ki. 3–2-es győzelmével az Anaheimnek már 97 pontja van, ennél még senki sem gyűjtött többet a jelenlegi kiírásban.

NHL, ALAPSZAKASZ

New York Rangers–Chicago Blackhawks 0–1
Edmonton Oilers–Columbus Blue Jackets 3–4 – szétlövés után
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 3–2 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik