NHL: a Wild 0-3-ról fordított, de kikapott a Duckstól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.06. 07:03
null
Bryan Little (kékben) háromszor mattolta Szemjon Varlamovot (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján három meccset rendeztek. A legérdekesebben a Minnesota és a Nyugati főcsoportot vezető Anaheim csatája alakult, a hazai pályán játszó Wild ugyanis 0–3-ról fordítani tudott, de a végén mégis a Ducks nyert 5–4-re. Hasonló volt a forgatókönyve a Chicago–Montreal mérkőzésnek is, amelyen a vendégek kétgólos hátrányból vették át a vezetést, ám végül 4–3-as vereséget szenvedtek. A Winnipeg kiütötte a Coloradót.

 

Tim Jackman nagy napja. Az Anaheim negyedik soros játékosa az ezt megelőző 23 mérkőzésén egy pontot jegyzett a kanadai táblázaton ebben az idényben, a Minnesota Wild ellen azonban gólt szerzett és gólpasszt adott, így a duplázó és egy asszisztot elkönyvelő Ryan Kesler mellett döntő érdemeket vállalt a Ducks győzelmében. A Kacsák sorozatban a harmadik sikerüket aratták, és vezetik a Nyugati főcsoportot.

Zsinórban ötödször nyert a Chicago Blackhawks, amely 4–3-ra verte meg a Montrealt. A 2013-as Stanley-kupa-győztes a harmadik harmadnak még egygólos hátrányban futott neki, ám a gólt és gólpasszt jegyző Jonathan Toews vezérletével végül a maga javára fordította a meccset. A mérkőzések ezen szakaszában, vagyis a harmadik játékrészben a Chicago már 31-szer volt eredményes a mostani szezonban, míg a védelme csak 12-szer kapitulált. A Canadienst erősítő Szergej Goncsart vigasztalhatja, hogy január 25-e óta először köszönt be az NHL-ben.

Karriercsúcsot döntött Bryan Little, a Winnipeg Jets jégkorongozója, aki három góllal és egy assziszttal vette ki a részét a Colorado elleni 6–2-es sikerből. A kanadai játékos korábban még egyszer sem jegyzett egy meccsen négy pontot a ligában. A 2008 decembere óta először triplázó Little mellett a három gólpasszt kiosztó Blake Wheeler és a kettőt előkészítő, valamint egyszer betaláló Andrew Ladd játszott kiemelkedően. Az Avalanche-nél Jarome Iginla duplázott, ezzel már 566 gólnál jár az NHL-ben.

NHL
ALAPSZAKASZ

Minnesota Wild–Anaheim Ducks 4–5
Winnipeg Jets
–Colorado Avalanche 6–2
Chicago Blackhawks
–Montreal Canadiens 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik