NHL: a Vancouver otthon kapott ki a Dallastól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.18. 07:58
A Vancouver Canucks hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Dallas Starstól az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

A Devils a Senatorst fogadta, ám a vendégek Kyle Turris duplájával megnyerték az összecsapást. Turris az első találatát emberelőnyből szerezte, a másodikat pedig az utolsó pillanatokban üres kapuba lőtte. Craig Anderson ottawai kapus 34 lövést hárított, ezzel őt választották meg a mérkőzés legjobbjának. Az Ottawa a győzelme ellenére is az Atlanti divízió utolsó előtti helyén szerénykedik.

A Dallas az utóbbi időben gyengélkedő Vancouver Canucks otthonában lépett fel, és el is hozta a két pontot. Kari Lehtonen, a Stars kapusa mind a 27 kapujára tartó löketet kivédte. Az első harmadban nem született gól, a másodikban viszont a látogatók támadója, Colton Sceviour villant. Fél perccel a befejezés előtt a Dallas egy üres kapus találattal bebiztosította a sikerét, így végül 2–0-ra nyert a Vancouver ellen, amely ezzel a zakóval sorozatban már a harmadik meccsét veszítette el.

A Boston hosszabbítás után verte meg a Minnesotát. Az első játékrészben három gól is esett, a Bruinsnál előbb Carl Söderberg volt eredményes, amire a hazai Kyle Brodziak válaszolt, a harmad végén azonban Patrice Bergeron másodszorra is előnyhöz juttatta a vendégeket. A harmadik húsz perc a Minnesota egyenlítő találatát hozta, Jason Pominville Ryan Suter gólpassza után vágta a hálóba a korongot. 2–2-es rendes játékidő után következhetett a ráadás, amelynek az elején Loui Eriksson mindent eldöntő góljával a Dallas bezsebelte a két pontot.

NHL
ALAPSZAKASZ

New Jersey Devils–Ottawa Senators 0–2
Minnesota Wild–Boston Bruins 2–3 – h. u.
Vancouver Canucks–Dallas Stars 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik