NHL: a Toronto sorozatban öt, a Rangers három győzelemnél

Vágólapra másolva!
2014.12.15. 07:45
null
A Toronto ellen megszenvedett és végül alul is maradt a bajnok Kings (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Toronto Maple Leafs szétlövés után legyőzte a címvédő Los Angeles Kingset, és ezzel sorozatban ötödik győzelmét aratta. A New York Rangers az Edmonton Oilers vendégeként nyert, az amerikai csapat zsinórban három sikernél jár.

 

A Toronto az első harmad végére kétgólos előnyre tett szert a gólt és gólpasszt jegyző Mike Santorelli vezetésével, ám a Kings a harmadik harmad elejére fordított, nem sokkal később azonban James van Riemsdyk egalizált. A hosszabbításban nem született gól, a szétlövésben pedig csak Joffrey Lupul talált be, így nyert a Maple Leafs.

A liga második helyén tanyázó Chicago Blackhawks a Calgary Flamest múlta felül 2–1-re, az albertaiak is ötös sorozatnál járnak, csak ők negatív tartományban.

A Rangers győzelmét Henrik Lundqvist 16 védéses shutoutja alapozta meg, az első harmadban Dan Girardi, az utolsó percben – üres kapura – Carl Hagelin talált be New York-i részről a 2–0-s edmontoni siker során.

Azt követően, hogy Pittsburgh Penguins vezérénél, Sidney Crosbynál mumpszot diagnosztizáltak, még egy játékosnak szembe kellett néznie hasonló hírrel. A Rangersnél bejelentették, hogy Derick Brassard is hasonló vírussal küzd. A center könnyen lehet, hogy épp Crosbytól kapta el a kórt, hétfőn ugyanis egymással játszott a két csapat.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs
–Los Angeles Kings 4–3 – szétlövés után
Chicago Blackhawks–Calgary Flames 2–1
Edmonton Oilers–New York Rangers 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik