NHL: a Toronto Maple Leafs hetet lőtt az Ottawa Senatorsnak

Vágólapra másolva!
2021.02.19. 09:52
A Toronto Maple Leafs 7–3-ra legyőzte az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján – írja az MTI.

A ligaelső legjobbja Auston Matthews volt, aki két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből, és sorozatban a 15. mérkőzésén jegyzett pontot. Matthews ebben a periódusában összességében 24 pontnál (16 gól és 8 gólpassz) jár.

A Pittsburgh Penguins megszakította a New York Islanders sorozatát, amely ezt megelőző legutóbbi nyolc meccsén nem kapott ki a rendes játékidőben. A 4–1-es Penguins-diadallal zárult összecsapáson Tristan Jarry 31 védést mutatott be, Sidney Crosby pedig góllal tette emlékezetessé a 999. NHL-fellépését.

A Minnesota Wild közel két hétig nem léphetett jégre, mivel 13 játékosa is megfertőződött a koronavírussal, a visszatérése óta most játszotta a második mérkőzését a gárda, az Anaheim Ducks felett aratott 3–1-es sikerrel pedig már győzelmet is ünnepelhetett.

A St. Louis Blues hosszabbításban múlta felül a vendég San Jose Sharksot. A hazaiak negyven másodperccel a rendes játékidő vége előtt Brayden Schenn góljával egyenlítettek, neki ez volt a 14. pontja a legutóbbi 15 mérkőzésén. A győztes találatot végül David Perron jegyezte, így a Blues nyolc találkozó óta veretlen a Sharksszal szemben.

NHL
ALAPSZAKASZ

Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 7–3
Boston Bruins–New Jersey Devils 2–3
Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 3–0
Philadelphia Flyers–New York Rangers 2–3 – szétlövés után
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 4–1
Washington Capitals–Buffalo Sabres 3–1
St. Louis Blues–San Jose Sharks 3–2 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 2–3 – szétlövés után
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 1–3

(MTI)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik