NHL: a Tampa Bay nyerte a rangadót; kikapott a Montreal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 07:33
null
Andrew Hammond (balra) és Mark Stone vezérletével meglepetésre nyert az Ottawa (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Tampa Bay 4–1-re legyőzte az Anaheim Ducksot, míg az Ottawa Senators 4–2-re a Montreal Canadienst.

A Nyugati főcsoport harmadik helyezettje találkozott a Keleti másodikjával az Anaheim Ducks–Tampa Bay Lightning mérkőzésen. Az első harmadot a hazaiak nyerték 1–0-ra, a második játékrészben azonban négy gólt szerzett a Tampa Bay, így megnyerte a játéknap rangadóját. Ben Bishop, a vendégek kapusa 24 védést mutatott be, hozzásegítve csapatát a sikerhez. A Lightning öt mérkőzést játszik egymás után idegenben, az elsőt elvesztette, a másodikat már megnyerte.

A játéknap legnagyobb meglepetését az Ottawa Senators szolgáltatta, amely a Keleti főcsoport 11. helyezettjeként 4–2-re legyőzte az éllovas Montreal Canadienst a 42 védést produkáló Andrew Hammond vezérletével. Mark Stone góllal és két assziszttal vette ki a részét a sikerből.

A többi találkozón: a Detroit Red Wings szétlövésben nyert a Chicago Blackhawks otthonában. Szintén szétlövést követően győzött a Keleti főcsoport sereghajtója, az Edmonton Oilers, amely a Boston Bruinst múlta felül. A Los Angeles Kings zsinórban hatodik győzelmét aratta, ezúttal a Colorado Avalanche volt a szenvedő fél. A Minnesota Wild hosszabbításban múlta felül a Calgary Flamest.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 4–2
Chicago Blackhawks–Detroit Red Wings 2–3 – szétlövéssel
Calgary Flames–Minnesota Wild 2–3 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Tampa Bay Lightning 1–4
Colorado Avalanche–Los Angeles Kings 1–4
Edmonton Oilers–Boston Bruins 4–3 – sz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik