NHL: a szétlövés 13. köre döntött a Tampa Bay javára

Vágólapra másolva!
2014.03.28. 05:33
null
Ben Bishop, a Tampa Bay kapusa számára is idegtépő volt az Islanders elleni maratoni szétlövés (Fotó: Reuters)
Értékes győzelmet aratott a Boston, a Los Angeles és a Colorado az NHL legutóbbi játéknapján: a Bruins hazai pályán lenullázta a címvédő Chicagót, a Kings Pittsburghben szerezte meg zsinórban nyolcadik idegenbeli győzelmét, míg a Colorado hosszabbítás után múlta felül a Vancouvert. Hallatlan izgalmak voltak a Tampa Bay–Islanders meccsen, a szétlövés 13. körében Sami Salo gólja döntött a Lightning javára.

A Boston Patrice Bergeron duplájának és Tuukka Rask hibátlan teljesítményének (28 védés) köszönhetően 3–0-ra legyőzte a Chicagót, így megerősítette helyét a Keleti főcsoport élén.

A Blackhawks számára rossz hír, hogy csoportriválisai közül a St. Louis simán elintézte a Minnesotát, a Colorado pedig hosszabbítás után, Tyson Barrie találatával legyőzte a Vancouvert. A ligaelső Blues utolérhetetlennek tűnik, így a Chicagónak a Coloradóval kell tovább küzdenie azért, hogy megszerezze a hazai pálya előnyét kettejük csatájában a rájátszás első körében – mert az egyre biztosabbnak tűnik, hogy Blackhawks–Avalance párharc lesz.

A Los Angeles pittsburghi győzelmével közelebb került a Csendes-óceáni csoport harmadik helyének bebiztosításához, de az még kérdéses, kivel kezdi a playoffot, a San Jose és az Anaheim ugyanis fej fej mellett halad az élen (a Winnipegtől vereséget szenvedő Sharks két pontra van a Duckstól, de eggyel kevesebb meccset játszott) – a második helyezett vár majd a Kingsre a kaliforniai derbin.

A Tampa Bay és a New York Islanders meccsen 2–2-es végeredmény után szétlövésre került sor, és 12 pár után 4–4-re álltak a felek. Ekkor a karrierje során ebben a műfajban mindössze a harmadik kísérletének nekifutó Sami Salo belőtte,miközben csapattársa, Ben Bishop hárította Johan Sundström kísérletét.

„Valahogy bement. Nem is tudom, hogy történt, de a lényeg, hogy nyertünk" – mondta Salo a meccs után. A Tampa Bay az Atlanti csoport harmadik helyén áll, két ponttal elmaradva a Detroitban diadalmaskodó Montréaltól – minden jel arra utal, hogy e két csapat találkozik a playoff első körében.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Chicago Blackhawks 3–0
New Jersey Devils–Phoenix Coyotes 2–3 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Los Angeles Kings 2–3
Detroit Red Wings–Montréal Canadiens 4–5
Tampa Bay Lightning–New York Islanders 3–2 – szétlövéssel
Florida Panthers–Carolina Hurricanes 0–3
St. Louis Blues–Minnesota Wild 5–1
Nashville Predators–Buffalo Sabres 6–1
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 3–2 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik