NHL: a sérült Malkin nélkül is menetel a Pittsburgh

Vágólapra másolva!
2013.03.23. 07:51
null
Sidney Crosby és a Pittsburgh megállíthatatlan (Fotó: Reuters)
A Pittsburgh Penguins Jevgenyij Malkin nélkül is az NHL legjobb formát mutató csapata, a New York Islanders otthonában 4–2-re nyert, 11 meccsesre nyújtva a győzelmi szériáját. A korábban agyrázkódást szenvedő, azóta csak ritkán bevetett az orosz csatár a 11 sikerből hetet kénytelen volt kihagyni. A Detroit Justin Abdelkader triplájának is köszönhetően kerekedett felül Anaheimben, míg a Washington másodszor is megverte idegenben a Winnipeget, a 4–0 után most 6–1-gyel szomorítva a kanadai szurkolókat.

„Nem hiszem, hogy Genónak aggódnia kellene" – mondta a két gólpasszal záró Sidney Crosby arra a felvetésre, hogy Malkin akkor sem fog beférni a pittsburghi hokicsapatba, ha egészséges lesz. Az oroszt korábbi agyrázkódása miatt inkább pihentetik, mint játszatják, a sorozatban aratott 11 győzelemből hetet nélküle ért el a Penguins.

Az Islanders otthonában nem sokon múlt a vendégek sikere, Crosby szerint mázlijuk volt, hogy csak egy góllal húzott el az elején a házigazda New York-i gárda. „Lehetett volna három vagy négy gól is közte, de Vokie állta a sarat. Nagyot játszott ma, visszahozott minket a meccsbe" – dicsérte Crosby Tomás Vokoun kapust, aki 33 védéssel segítette a Penguinst.

A Washington két nap alatt kétszer verte meg nagyon a Jetst Winnipegben. A csütörtöki 4–0 után pénteken 6–1-es siker következett – utóbbi meccsen Branden Holtby kapus ugyan kapott gólt, ám 30 védésével esélyt sem adott a hazai csapatnak. Alekszandr Ovecskin két gólt szerzett.

„Minden várost szeretünk, ahol két nap alatt két győzelmet aratunk – mondta Holtby. – Valamiért nagyon megy nekünk itt, az idény négy legjobb mérkőzéséből hármat itt játszottunk.Ez már csak azért is nagyszerű, mert a Winnipeggel küzdünk pozícióért a tabellán."

A Washington március elején 3–0-ra bizonyult jobbnak a kanadai városban, amelynek együttese öt ponttal még így is megelőzi Ovecskinéket a táblázaton.

NHL
ALAPSZAKASZ, 60. JÁTÉKNAP

Columbus Blue Jackets–Calgary Flames 5–1
Winnipeg Jets–Washington Capitals 1–6
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 2–4
Anaheim Ducks–Detroit Red Wings 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik