NHL: a Rangers háromból hármat nyert, óriási Flyers-zakó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.11. 09:40
null
A New York Rangers játékosai ötször mattolták a Columbus kapusait (Fotó: blueshirtsunited.com
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a New York Rangers hazai pályán 5–2-re megverte a Columbus Blue Jackets együttesét, így 2008 után ismét három győzelemmel kezdte a szezont. A Philadelphia Flyers súlyos vereséget szenvedett a Florida Panthers vendégeként, a Dallas Stars hatot kapott a Colorado Avalanche-től, míg a címvédő Chicago Blackhawks először nyert a rendes játékidőben.

 

A New York Rangers Oscar Lindberg duplájának is köszönhetően kevesebb mint hat perc után már három góllal vezetett a Columbus Blue Jackets ellen, és a folytatásban annak ellenére is növelte előnyét, hogy Rick Nash büntetőt hibázott. A vendégek erejéből a harmadik harmadban csak a szépítésre futotta.

A Philadelphia kiütéses, 7–1-es vereséget szenvedett a Floridától, amely megdöntötte a 2000 óta fennálló klubrekordot, ami a leggyorsabban elért négy gólra vonatkozott. Az új csúcs 6:46 perc, a Panthersnek ennyi időre volt szüksége, hogy 4–0-s előnyre tegyen szert a Flyersszel szemben. A hazai csapatban Jaromír Jágr két gólt szerzett, ezzel már 724 találatnál jár az NHL-ben, míg a Philly kapuját eddig 47-szer vette be.

A Colorado Avalanche a két gólt és két asszisztot jegyző Gabriel Landeskog vezérletével 6–3-ra megverte a Dallas Stars csapatát, pedig a vendégek a második harmad közepén még 3–1-re vezettek. A címvédő Chicago Blackhawks először nyert a rendes játékidőben, áldozata a New York Islanders volt.

A Toronto Maple Leafs háromgólos hátrányból állt fel az Ottawa Senatorsszal szemben, de szétlövésben végül elveszítette a meccset, míg a Washington Capitals a záró játékrészben döntötte el a New Jersey Devils elleni mérkőzést.

A Boston Bruins a Winnipeg Jets után a Montreal Canadienstől is kikapott hazai jégen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Tampa Bay Lightning 1–4
Boston Bruins–Montreal Canadiens 2–4
Carolina Hurricanes–Detroit Red Wings 3–4
Florida Panthers–Philadelphia Flyers 7–1
Nashville Predators–Edmonton Oilers 2–0
New York Rangers–Columbus Blue Jackets 5–2
Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 4–5 – szétlövéssel
Washington Capitals–New Jersey Devils 5–3
Minnesota Wild–St. Louis Blues 3–2
Chicago Blackhawks–New York Islanders 4–1
Colorado Avalanche–Dallas Stars 6–3
Arizona Coyotes–Pittsburgh Penguins 2–1
Vancouver Canucks–Calgary Flames 2–3 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik