NHL: a kétgólos előny sem volt elég a száguldó Anaheim ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.18. 08:06
null
Ondrej Kase is lőtt egy gólt az Anaheimben (Fotó: Anaheim Ducks Twitter)
Az Anaheim Ducks kétgólos hátrányból fordítva 4–2-re győzött a Pittsburgh Penguins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.

 

A 0–2-es első harmadot követően Adam Henrique, Kiefer Sherwood és Ondrej Kase is a kapuba talált a második periódusban, majd a meccs végjátékában Ryan Getzlaf üres kapus góllal tette biztossá a kaliforniaiak győzelmét. John Gibson 28 védéssel járult hozzá a Ducks zsinórban negyedik, az elmúlt tíz mérkőzésen aratott kilencedik győzelméhez.

Az Anaheim már a negyedik helyen áll a Nyugati konferenciában, közvetlenül a Nashville mögött, amely még nagyobb fordításon kényszerült munkálkodni hétfőn, ám hiába dolgozta le háromgólos hátrányát, Thomas Chabot hosszabbításbeli góljával az Ottawa győzött.

Thomas Greiss 30 védéssel, Anders Lee és Jordan Eberle egy-egy góllal és assziszttal gondoskodott arról, hogy a New York Islanders háromgólos győzelemmel kezdje nyugati turnéját.

Négymeccses pontszerző széria után kikapott a Vegas – Nick Foligno ütötte a Columbus egyetlen, egyben győztes gólját –, és vesztett a Montreal is, amelyet a tabellán eddig mögötte, de immár előtte álló Boston tángált el négy góllal.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Vegas Golden Knights 1–0
(0–0, 0–0, 1–0)
Pittsburgh Penguins–Anaheim Ducks 2–4 (2–0, 0–3, 0–1)
Montreal Canadiens–Boston Bruins 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)
Ottawa Senators–Nashville Predators 4–3 (3–0, 0–1, 0–2, 1–0) – h. u.
Colorado Avalanche–New York Islanders 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik